Subota, 04 Ožujak 2017 10:24

Danas kreće najveći hrvatski, a od ove godine i međunarodni Festival kulenove seke

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

3. FESTIVAL KULENOVE SEKE - SUBOTA 04. OŽUJKA OD 16 SATI U VATROGASNOM DOMU VELIKA -

POŽEGA – Današnji dan za cijelu Požeštinu bit će u znaku kulenove seke, jer se u Velikoj održava 3. Festival kulenove seke. Već od 16 sati svi proizvođači mogu donijeti svoje uzorke kulenove seke u vatrogasni dom Velika na ocjenjivanje, a od 19 sati svi prisustvovati najvećoj fešti u Hrvatskoj koja slavi kulenovu seku. Tjednik Kronika požeško-slavonska ove godine cijeloj manifestaciji je dao i međunarodni karakter, jer na natjecanje dolazi devet uzoraka iz Vojvodine, 3 uzorka iz Mađarske, 2 uzorka iz BiH, te preko 80 uzoraka iz cijele Slavonije i Baranje, svih pet slavonskih županija.

Najbolje ocjenjena kulenova seka postat će šampion, dodijelit će se 4 velika zlata za najbolje ocjenjene kulenove seke, a najbolji će dobiti plakete i vrijedne nagrade. Ovisno o broju bodova svi sudionici natjecanja dobit će brončana, srebrna i zlatna priznanja. Svoju ocjenu dat će i posjetitelji, koji će nakon degustacije svih prispjelih kulenovih seka, glasati za najbolju kulenovu seku koja će također biti nagrađena.

Kako i na ovoj gastro manifestaciji sudjeluje 9 KUD-ova i 7 udruga i društava za očuvanje baštine, ocjenjivat će se i najbolje uređen stol u nekome od običaja, a birat će se i najljepša djevojka „Ljepotica festivala kulenove seke“. Ljepotica će uz lentu dobiti i krunu misice, vrijedne poklone, a nagrađene će biti i prva i druga pratilja ljepotice.

Organizator Tjednik Kronika požeško-slavonska uz pokrovitelja općinu Velika i KUD Ivan Goran Kovačić kao suorganizatora priredili su veliku zabavu za sve posjetitelje. Tako sviraju tri tamburaška sastava, pjevaju ženska pjevačka skupina Golubice iz Batrine, mješovita pjevačka skupina Bektežani a' capela, nastup iznenađenja večeri Slavonskih trubača, te glazbenog zabavnog sastava za ples.

- Pozivamo sve proizvođače kulenove seke koji se još nisu pojavljivali na natjecanju, da slobodno donesu svoje uzorke na natjecanje, od 16 sati u vatrogasni dom Velika, te sudjeluju u 3. Festivalu kulenove seke, najvećem hrvatskom i međunarodnom natjecanju proizvođača kulenover seke, ali i druženju i zabavi – pozvao je urednik tjednika Kronika, Vladimir Protić, ispred organizatora koji osim ovog gastro događanja organizira etno i gastro manifestacije od Sarmijade, Etno susreta Požeštine, Čvarkijade, Švarglijade, Festivala slanine, ali i Šokačkog sajma, Sportskih susreta starih sportova, Najljepše kratke priče, Foto natječaja, Natječaja pišem ti pjesmu, ali i Sajma antikviteta koji će se po 8. puta održati 11. ožujka (subota) u požeškoj pješačkoj zoni uz proslavu Dana grada Požega.