Utorak, 03 Siječanj 2017 10:03

Požega ipak dobiva još jedan novi trgovački centar?

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

UBRZO POČETAK GRADNJE -

POŽEGA – Gotovo pet godina je prošlo od velikih najava otvaranja Interspara u Požegi, na zapadnom ulazu u grad.

Zemljište je kupljeno, tabla „USKORO U VAŠEM GRADU“ je postavljena, a izgrađen je i kružni tok.

Otvorenje trgovačkog centra u kojem je trebalo biti 20 prodavaonica različitih brendova i koji se trebao protezati na 14 tisuća četvornih metara, najavljivano za ožujak 2014.

No, od pompoznih najava još ništa, a Požežani po odjeću i cipele i dalje uglavnom odlaze u obližnji Slavonski Brod, Osijek ili pak Zagreb.

Ovih se dana priča o trgovačkom centru na obilaznici ponovno aktualizirala. Gradnja bi, kažu, bi vrlo brzo trebala početi, ali ovaj put objekta u vlasništvu Super nove.

Konačna bi realizacija trebala biti sredinom 2017. godine.

Našim tvrdnjama u prilog ide osnivanje tvrtke Supernova Požega d.o.o. koja je registrirana, krajem prošle godine, 17.studenog, u Trgovačkom sudu Osijek, Stalna služba Slavonski Brod.

Osnivači tvrtke Supernova Požega d.o.o. su dvije tvrtke iz Austrije, MP Holding GmbH, Austrija, Graz, Am Eisernen Tor 1 i Luna Invest GmbH, Austrija, Aurach bei Kitzbühel, Traidlweg 42 pa je za nadati se da će u planirana investicija biti i realizirana.

Iz grada Požege nismo dobili konkretan odgovor. Rečeno nam je samo da su upoznati s određenim aktivnostima u tom pravcu te da će se u kratkom periodu puno više saznati.

Neslužbeno doznajemo da je u Gruntovnici požeškog Općinskog suda u tijeku prijenos vlasništva zemljišta na lokaciji gdje se planira graditi novi trgovački centar Supernove Požega d.o.o. u kojem bi trebale svoje mjesto naći poznate trgovine, Diechman, Elipso, Kik, Müller i dr. Nadajmo se stoga da je vikend "šopingiranju" po susjednim gradovima uskoro gotov, te da će Požega konačno dobiti trgovački centar kakav već imaju i neki, puno manji gradovi u okruženju.

Tekst: D.K. Foto: ilustracija