Subota, 31 Prosinac 2016 13:16

Pleternica kao novu tradiciju Novu 2017. godinu dočekala točno u podne

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

KAO NAJISTOČNIJE MJESTO POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE PLETERNICA PRVA DOČEKALA NOVU 2017. GODINU -

PLETERNICA – Ponukani dobrim odazivom građana, a najviše mladih i djece, na dječji doček Nove godine, gradska uprava grada Pleternice donijela je odluku da će od ove godine organizirati doček Nove godine točno u podne. To će biti uvedeno kao nova tradicija, te više neće organizirati gradski doček točno u ponoć, nego u podne.

Tako je ove godine grad Pleternica kao najistočnije mjesto Požeško-slavonske županije među prvima i ušlo u Novu godinu 2017. U Vinogradskoj ulici uz Gradsku kuću organiziran je doček, na velikoj pozornici nastupili su TS Bisernica a našao se tu i Djed Mraz popularni Boris, koji je zapalio atmosferu, poveo kaubojski ples i vlakić. Djeca su se stalno vrzmala oko njega jer je imao pune džepove slatkiša i bombona.

Točno u podne počelo je odbrojavanje, glasni vatromet s zgrade knjižnice i čitaonice, a sretnu Novu svima poželjela je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Uz pjesmu svi su se dobro zagrijavali s vrućim čajem i crnim kuhanim vinom, a da štimung bude kompletan, grad je osigurao i kobasice za jelo, pa je doček bio potpun. Od sada stanovnici Pleternice i Požeštine mogu dva puta dočekivati novu godinu, u podne u Pleternici, a u ponoć na drugim mjestima, u gradu Požegi, koji ima tradicionalni doček na otvorenom u pješačkoj zoni, gdje su za zabavu zaduženi opet TS Bisernica, uz kuhano vino.

Tekst/foto: Vladimir Protić