Srijeda, 04 Siječanj 2017 15:11

Pozvani proizvođači švargla da donesu svoje uzorke na ocjenjivanje

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

5. ŠVARGLIJADA U GRABARJU NAJAVLJUJE PRAVU SVEČANOST UZ OVU STARU SLAVONSKU MESNU DELICIJU -

GRABARJE – Po 5. puta Kulturno umjetničko društvo Poljadija iz Grabarja i tjednik Kronika požeško-slavonska organiziraju IMG 2231„Švarglijadu“, u subotu 14. siječnja od 19 sati u mjesnom Vatrogasnom domu. Manifestacija je to koja je od jedne lokalne seoske manifestacije polako prešla okvire svoga kraja i već izaziva interes proizvođača švargla sa šireg dijela Požeštine, ali i proizvođača iz Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije.

- Proizvođači i ljubitelji švargla mogu donijeti svoje uzorke i sudjelovati na natjecanju. Uzorci se primaju od 17 sati u Vatrogasnom domu u Grabarju, a ocjenjivati će ih već prokušana i stručna komisija sastavljena od inženjera tehnologije, proizvođača mesnih delicija i novinara. Sve prispjele švargle ocjenjivat će i svi posjetitelji u dvorani uz degustaciju – istakao je u svom pozivu proizvođačima švargla urednik tjednika Kronika Vladimir Protić.

IMG 2254Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najbolje ocjenjena švargla, te nagradu i priznanje za najbolji švargl po ocjeni posjetitelja u dvorani. U sklopu „Švarglijade“ ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja i posjetitelja koji uvijek ukrašavaju svoj stol u nekome od starih slavonskih ili zavičajnih običaja.

Nakon natjecanja i ocjenjivanja švargla u nastavku sve očekuje dobra zabava, ove godine nastupit će mladi TS Poljadija Grabarje i TS Žute dunje iz Cernika. Očekuje vas dobra zabava i slavonski specijalitet švargl, a ulaznica za odličnu zabavu je samo donesen uzorak švargla na ocjenjivanje.

Tekst: Vladimir Protić Foto: arhivska fotografija