Petak, 02 Prosinac 2016 15:21

Nije matematika nikakav „bauk“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PROJEKT VEČER MATEMATIKE ODRŽAN U POŽEŠKOJ OŠ DOBRIŠA CESARIĆ-

POŽEGA– Požeška OŠ Dobriše Cesarić već nekoliko godina uključuje se u projekt na razini Hrvatske „Večer matematike“ na kojoj se matematikom zajedno bave učenici, roditelji i učitelji.

- Nije matematika nikakav „bauk“ i ta tvrdnja ne stoji, iako su je mnogi okarakterizirali kao težak i mrzak predmet. Ona ima puno lica i oblika, praktičnih i zabavnih u svakodnevnoj primjeni, samo ju valja bolje upoznati – rekli su nam sudionici „večeri matematike“, učitelji ali i učenici koji su rado sudjelovali u ovoj izvanškolskoj aktivnosti zajedno s roditeljima.

- Cilj nam je približiti matematiku djeci kroz igraonice, da bolje upoznaju i predmet i njegovu zabavniju stranu. Odaziv ove godine je velik i u projektu sudjeluje preko 120 učenika od 5 do 8 razreda s roditeljima. Sudionicima su na raspolaganju različite matematičke igre. kako su radionice sajamskog tipa tako i njihovi polaznici mogu razgledati svaku od njih i odlučiti gdje će se duže ili kraće zadržati – istakla je prof. matematike i fizike Marija GliboČuljak voditeljica projekta kojoj je pomagala u organizaciji i Katarina Kotrla, prof matematike. 

Osim rješavanja zadataka i igre s matematikom učenici su na školske hodnike postavili panoe i plakate, uredili zajedničke prostore u duhu matematike.

Tekst/foto: Vladimir Protić