Petak, 02 Prosinac 2016 16:02

Matematiku rješavalo 300 učenika i njihovih roditelja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

PROJEKT VEČER MATEMATIKE ODRŽAN U POŽEŠKOJ OŠ JULIJA KEMPFA-

POŽEGA– Požeška OŠ Julija Kempfaveć četvrtu godinu uključuje se u projekt na razini Hrvatske „Večer matematike“ na kojoj se matematikom zajedno bave učenici, roditelji i učitelji.

- Ovoj večeri matematike pridružilo se 90 učenika viših razreda i 140 učenika nižih razreda,a došlo nam je i stotinjak roditelja i pomagača. Cilj ove veečri je promocija matematike, da učenici vide da matematika nije nikakav „bauk“, da se djeca mogu igrati matematike i usput nešto naučiti. Na ovoj večeri svi su podijeljeni u radne centre, a svaki radni centar ima svoje upute i prijave, tako da je svaki radni centar druga igra i oni se igraju, računaju, zbrajaju, oduzimaju, množe, dijele. Uključeni su i svi elementi kombinatorike ovisno o uzrastu djece – istakla je učiteljica Blanka Berger, voditeljica projekta.

Na jednom mjestu učenici i roditelji su igrali karte, želeći dokazati da je matematika jako bitna u igrama karata, jer ako ne znaš matematiku, krivo ćeš zbrajati osvojene poene i izgubiti i partiju koju u biti dobivaš. Matematika je jako bitna gotovo u svim dijelovima našeg života, ozbiljnog, ali i onog zabavnog i razbibrige. 

Kada završe jednu igru, igrači su prošetali do drugog radnog centra i uključili se u drugu matematičku igru. Uz nastavnike kao pomagači uključeni su i učenici, bolji matematičari, a sve je to obišla i ravnateljica Kornelija Sabljak. Učenici su izradili i reklamne panoe za promociju matematike i Večeri matematike.

Tekst/foto: Vladimir Protić