Petak, 02 Prosinac 2016 10:20

Na veliko iznenađenje za 60. rođendan Ljilji došla rodbina i prijatelji iz cijele Hrvatske i inozemstva

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

KĆERKE JOSIPA I ANITA TE SUPRUG JOSIP PRIREDILI VELIKO IZNENAĐENJE LJILJI MILIČEVIĆ I DANIMA SKRIVANO ROĐENDANSKO SLAVLJE -

VETOVO – Nisam si baš posebno razmišljala o rođendanskoj fešti, jer to je već 60 rođendan, ali mislila sam si pa doći će netko od rodbine i prijatelja u čestitare pa ćemo to proslaviti. Da sve iznenadim ja sam naručila i svirce oko devet sati da dođu i malo nas zabave – priča Ljilja Miličević, koja nije znala da puno veći scenarij i feštu, već danima pripremaju njene kćerke Josipa i Anita i suprug Josip u punoj tajnosti u Restoranu Schon Blick. O mjestu fešte nisu dvojili, jer restoran je njihov, pa im je to bilo nešto lakše, no ipak zadržati sve u tajnosti, ali i pozvati preko 60 osoba, rodbine i prijatelja iz cijele Hrvatske, od Rijeke, Zagreba, cijele Slavonije, pa čak i inozemstva, nije bilo jednostavno.

Kako se Ljilje riješiti iz kuće to popodne nije bilo jednostavno, ali sve osoblje iz kuhinje i konobari iz restorana imali su cijeli spisak što treba donijeti kao nabavu iz Požege, a baš svi su imali neke probleme, pa je u Požegu morala ići Ljilja osobno. Da se ne bi brzo vratila natrag, jedan dio rodbine iz daljine prvo je došao u Požegu, pa su Ljilju zadržali još sat vremena, vodeći je na kolače u slastičarnicu. Razmišljala je Ljilja pa neću imati vremena pripremiti ništa za one koji će doći na rođendan, pa usput u slastičarni naruči dvije tacne kolača da ponese, nek' se nađe, jer sad mora biti domaćin u Požegi.

A u potpunom mraku velike dvorane restorana čekalo je zajedno s tamburašima šezdesetak osoba, kao veliko iznenađenje. U međuvremenu se okupilo i sve osoblje, priredilo dvoranu, kuharice pripremile večeru za sve goste, priređena velika torta s vatrometom i sve za veliku feštu iznenađenja. – Iako sam ja već domaći u restoranu Schon Blick u koji navratim i često nakon svojih fotografskih i novinarskih zadataka, nisam bio jako sumnjiv za Ljilju, jer usput sam navratio da joj čestitam rođendan. Trebao sam je još zadržati u separeu dok se sve pripremi, no Ljilja me je na brzinu upregla da joj pomognem pripremiti grickalice za stol, jer evo doći će i neki gosti pa da ima nešto na stolu. Dok smo mi to stavljali u zdjelice i na pladnjeve, Ljilja meni onako u povjerenju kaže, ne znaju moji, ali ja sam naručila i svirce. Jao, pa kad dolaze ti svirci? Iza devet kaže Ljilja. Pa koji su to svirci? Jurgec i njegovi dečki. A da dobri su to svirci, kažem, znajući da su već u velikoj dvorani spremni za doček – priča Vladimir Protić, autor i ovih redaka, cijeli scenario.

Konačno je uslijedio odlazak do velike dvorane i stvarno veliko iznenađenje za Ljlju, jer upalila su se svjetla, tamburaši zasvirali Sretan ti rođendan, a svi uglas pjevali. Nije došla do daha još nekoliko trenutaka, no onda su je brojni zagrljaji, poljubci i čestitke vratili u stvarnost i veliku zahvalu svojim kćerkama i suprugu za ovo veliko iznenađenje.

- Sve je to bilo zaista teško organizirati a da ona nešto ne primijeti. Mi smo se pravile kao da uopće ne mislimo na rođendan, ispalo je kao da smo za to zaboravile. Kako i ovih dana ima jako puno posla u restoranu, imamo i Vinski bal sutra navečer, svi smo bili u nekoj žurbi i u poslu, pa se to nije ni primjećivalo. No istovremeno smo mi žurno radile i sve dogovarale, sve pozivale, ali i istakli da se nesmije nikako mami odati iznenađenje. Najteže nam je bilo danas popodne nekako je otpraviti iz restorana, jer inače sve bi propalo. Tako smo mi svi izmišljali neke obveze, morali otići nekamo, a onda čim je Ljilja otišla poslom u Požegu, svi krenuli u pripreme. Drago nam je da smo u potpunosti uspjele i našoj majci priredili veliko iznenađenje, da zajedno sa nama, svojom rodbinom i za nju važnim prijateljima proslavimo njen 60. rođendan – rekle su Josipa i Anita Miličević, zadovoljne što je sve uspjelo ostati neotkriveno i provelo se uspješno.

Mami Ljlji čestitke za rođendan i od redakcije tjednika Kronika požeško-slavonska.

Tekst/foto: Vladimir Protić