Ponedjeljak, 06 Veljača 2017 09:32

Košarkašice Plamena dramom do pobjede

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

A-1 HRVATSKA KOŠARKAŠKA LIGA ŽENE – 15. kolo -

PLAMEN POŽEGA – PULA ČRNJA TOURS 81:78
(17:22; 26:23; 12:15; 16:11; 10:7)

POŽEGA – Dvorana T. Pirc. Gledatelja 150. Suci: Marko Mustapić, Mladen Vukojević, Krešimir Anzulović (svi Zagreb).

PLAMEN POŽEGA: M. Lovrić 5, P. Lovrić 19, L. Soldo, Vojtulek 12, Bašić, Mandir 20, K. Soldo 12, Kostova, Pandža Brnić, B. Soldo, Berger, Bogoje 13. Trener Vladimir Englman.

PULA ČRNJA TOURS: Đukić 7, Miletić 18, Perko 16, B. Trehub 4, Hajdin 15, Prugovečki, Deminović, Ramljak 18, K. Trehub. Trener nema.

Koliko je bilo neizvjestan pobjednik u ovom susretu govori činjenica da se za pobjednika morao odigrati produžetak susreta. Požeške košarkašice su prvo poluvrijeme igrale dosta slabo u obrani i rezultat toga je primljenih 45 koševa što je na razini lige loše. Ipak koliko toliko su u napadu uspijevale držati minimalan zaostatak i na odmor se otišlo s minus 2 koša. Iako je trener Englman u pričuvi imao Kristinu Soldo i mislio je da s njom neće trebati riskirati, jer se polako oporavlja, ona je ipak morala na parketu provesti 30 minuta i dala je svoj doprinos u ovoj pobjedi. U drugom poluvremenu domaće igračice su digle igru u obrani, a pogotovo u posljednjoj četvrtini svojom borbenosti uspjele su držati ravnotežu. Plamene su u završnici utakmice imale čak i priliku za pobjedu iz slobodnih bacanja no Ivona Bogoje nije uspjela realizirati niti jedno bacanje i otišlo se u nastavak. U nastavku utakmice dosta taktiziranja s obje strane i određeni "poguranac" dala je Petra Lovrić svojim šutom za tri koša. U glavnom iz slobodnih bacanja domaće igračice su pravile razliku pa se u završnicu utakmice ušlo s plus 5 koševa. Gotovo na isteku utakmice gošće su iz slobodnih bacanja smanjile rezultat, ali nisu mogle izbjeći poraz. Pobjeda požežanki je potpuno zaslužena i ova im pobjeda može puno značiti ako se slože rezultati da igraju završnicu lige. Iako do toga ima još 5 kola za doigravanje postoje objektivno realne šanse.

Tekst: J. Neferović Foto: A. Protić