Subota, 04 Veljača 2017 23:03

Predstavljeni uspješni rezultati dva požeška kluba

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

2. DONATORSKA VEČER ŠKOLE NOGOMETA GRADA POŽEGE -

POŽEGA – Peta po redu donatorska večer NK Slavonije, odnosno druga otkako se organizira pod vodstvom Škole nogometa grada Požege i voditelja Maria Raguža održana je u restoranu Sara Babin vir na kojoj su predstavljeni rezultati dvaju požeških klubova. Ovogodišnja donatorska večer okupila je oko 400 sudionika.

IMG 2273U Školu nogometa grada Požege uključeno je 300 djece i devet trenera, a radi se u deset kategorija od najmlađih šestogodišnjaka do juniora. Nakon dvije i pol godine rada, ubiru se slatki plodovi uspjeha, koje ni sami nisu očekivali. - Iz godine u godinu djelujemo sve bolje, rezultati su sve bolji. Veliki je broj djece zastupljen u našem pogonu, a i ova druga po redu donatorska večera pokazuje da je zajedništvo dva kluba NK Slavonija i NK Požega puni pogodak. Imamo stotinu pehara u dvije i pol godine rada što kazuje kako u prosjeku osvajamo po 40 pehara godišnje, praktički jedan pehar tjedno. To se u Požegi nije događalo i ovo je pokazatelj dobrog rada i kvalitete koja je došla do izražaja kroz jednu selekciju. IMG 2336Požeška djeca, požeški nogomet predstavljeni su diljem Hrvatske i to je projekt koji obećava u jednom određenom dužem razdoblju jednu lijepu sportsku priču, ako ostane u ovim gabaritima. Mi moramo brinuti za taj požeški nogomet i moramo pružiti djecu potpuni razvoj i socijalizaciju, kulturu i upravo stoga je angažirano pet profesora tjelesne kulture, licenciranih trenera koji će taj pedagoški aspekt prenijeti na djecu - rekao je voditelj Škole nogometa grada Požege Mario Raguž.

U jesenskom dijelu prvenstva sezone 2016./2017. u Školi nogometa grada Požege odigralo se ukupno 90 utakmica, osvojilo se 197 bodova, 62 pobjede, 11 neriješenih rezultata i 17 poraza. Održano je 586 treninga. Prije dvije i pol godine IMG 2333otkako je osnovana Škola nogometa grada Požege osvojeno je stotinu pehara, što je u prosjeku 40 pehara godišnje ili jedan pehar tjedno. Igrači su postigli ukupno 376 pogodaka dok su primili 112 golova. Turniri, selekcije i ostale aktivnosti postala su svakodnevica.

Sve nazočne goste pozdravio je i predsjednik NK Slavonije Krunoslav Prpić. - Godinu dana je prošlo, pehari su osvojeni, preko stotinu, možemo i moramo biti ponosni, posebice jer većina naših kategorija su ili na samom vrhu ljestvica ili pri samom vrhu. Svi moramo na to biti ponosni, ali rezultat ne smije biti glavni i jedini cilj ovog projekta. Cilj je generacijski razrađen, zna se gdje tražimo sociološki gdje IMG 2304pedagoški segment i kako rastemo, kako raste svaka kategorija tako rastu i zahtjevi kao u svakoj ozbiljnoj školi. To nam mora biti glavna vodilja, uz ponos koji osjećamo kada u klupske vitrine donesemo nove pehare.

Prigodnim riječima nazočne je pozdravio i gradonačelnik Vedran Neferović. – U školi nogometa grada Požege stvorena je jedna platforma na kojoj ovi ljudi, treneri, mogu mirno i spokojno raditi s vašom djecom. Kada upisujemo dijete u školu tražimo najbolje učiteljice, kada ih moramo voditi liječniku pitamo se da li je dobar liječnik, jer tražimo uvijek najboljeg, kada ih dajete u sport i nogomet u gradu Požegi onda možete biti sigurno da su ovi treneri i ovi pehari dokaz da su vaša djeca u IMG 2340najboljim rukama. Čestitam nogometnom klubu Požega na postignutim rezultatima u 1. ŽNL i želim da ostvare plasman u 4. ligu, također čestitam seniorima NK Slavonije na trenutnom drugom mjestu 3. HNL i ovim putem vam poručujem da ćemo ove godine raspisati idejno rješenje za gradski stadion na kojem će se moći igrati 2. HNL, a isto tako stvorit ćemo uvjete da ovi mališani i dalje uspješno osvajaju sve turnire na kojima se pojave.

Na večeri su nazočili i zamjenici gradonačelnika Darko Puljašić i Mario Pilon, predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić, ravnatelj Javne ustanove sportski objekti Goran Ribičić, te predstavnici Požeškog sportskog saveza. Posebnu zahvalu primio je Josip Neferović osnivač Škole koji uskoro odlazi u mirovinu od trenera Škole nogometa grada Požege i voditelja Maria Raguža.

Tekst/foto: A. Protić