Utorak, 20 Rujan 2016 11:16

Slavija – RNK Split sutra u 15,30 sati

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

1/16 HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA -

PLETERNICA - Nakon poraza u Oriovcu nogometaše pleterničke Slavije očekuje utakmica šesnaestine finala hrvatskog nogometnog kupa. Gledatelji će na stadionu S.Z. Šivo ponovno moći gledati prvoligašku momčad u službenoj utakmici. Nakon što su se nagledali juniorskih prvoligaša red je i da seniori testiraju svoje stanje protiv najboljih u Hrvatskoj. Niz posrnulih prvoligaša u Pleternici je doista impresivan – juniori su nanizali Osijek, Sesvete i Lokomotivu, tek ih je Dinamo porazio dok su seniori u zadnjem susretu s prvoligašem izašli kao pobjednici upravo protiv državnog prvaka (2:1). Protivnik s kojim će se u srijedu igrači Slavije ogledati je RNK Split koji će nakon Osijeka ostati u Slavoniji i pripremiti se za gostovanje kod trećeligaša.

Nakon što su u pretkolu odigrali odličnu utakmicu u Pitomači te s 4:2 izborili ulazak u probrano društvo Slavijaši će pokušati napraviti iznenađenje kojima inače ovo natjecanje bude često protkano. Slavija je posljednji puta igrala 1/16 finala HNK ne tako davne 2010. godine kada je na stadionu S.Z. Šivo gostovao Šibenik koji je bio finalist sezonu ranije. Čak 1500 gledatelja tada je svjedočilo nezaboravnoj utakmici u kojoj su domaći namučili favoriziranog gosta predvođenog vratarom Blaževićem, Alispahićem, Jakolišem...te hrabrom igrom odveli utakmicu u produžetke gdje su unatoč rezultatskom zaostatku držali Šibenčane u velikoj neizvjesnosti do samoga kraja utakmice. Nadamo se nečemu sličnom i u srijedu 21. rujna, u 15,30 sati kada kreće utakmica. Tada su redovima Šibenčana bili sadašnji trener Lokica i igrač Fuštar. Bilo je naznaka da će se utakmica igrati u utorak no očito se Lokica sjeća prekrasne i napete predstave s epilogom produžetaka pa je ipak dan odmora potez kojim pokazuje veliki sportski respekt prema pleterničkom klubu.

Zanimljivost je da su na utakmici sa Šibenikom u redovima domaćina nastupila trojica igrača koje ćemo gledati i u srijedu. Osim vratara Petkovića igrali su Vinko Ančurovski i Josip Jakovljević koji su bili i strijelci za svoju momčad. Vinko Ančurovski se može pohvaliti i s utakmicom u kategoriji juniora iste godine upravo sa Splitom također u prvom kolu HNK koju su Splićani teškom mukom dobili jer su gubili do petnaestak minuta prije kraja utakmice. Tada su juniori Splita imali na vratima raspoloženog Duku koji će i u srijedu vjerojatno stati među vratnice prvoligaša iz Splita.

Tekst: P. Čuljak Foto: arhivska fotografija