Ponedjeljak, 19 Rujan 2016 13:54

Najbolji strijelac lovac koprivničanin Damir Mehkek, a ekipno najbolji Međimurski lovački savez

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

22. DRŽAVNO PRVENSTVO HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA U LOVNOM STRELJAŠTVU -

BZENICA – Najpoznatije i jedinstveno strelište za lovno streljaštvo ono u Bzenici kraj Pleternice bilo je domaćin ekipnog i pojedinačnog Državnog prvenstva Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu, te 12. Revijalnog natjecanja kojima je domaćin bio Lovački savez Požeško-slavonske županije. Po prvi puta strijelci su se natjecali u sve tri discipline: trapu, lovačkom parkuru i lovačkom karabinu. Nastupile su ekipe svih hrvatskih županija, te jedino Žensko lovačko društvo Dame Dame, a Požežani su se ponovo pokazali kao vrsni organizatori ovakvih natjecanja.

Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović pozdravio je sudionike i goste u ime 1.350 lovaca toga kraja, a pozdravne riječi još su uputili je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice Pleternice i Željko Obradović, izaslanik požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića.

- Nastojte postići što bolje rezultate jer nam slijedi susret sa strijelcima Slovenije, te natjecanja na međunarodnoj razini – poručio je ovom prigodom predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza umirovljeni general Đuro Dečak.

Prošlogodišnji pojedinačni prvak Matija Parlaj (Krapinsko-zagorska županija) uz zvuke zagrebačkih rogista koji su svirali himnu „Lijepa naša domovino“ podigao je na jarbol državnu zastavu.

- Čestitam olimpijcima koji su osvojili nagrade u streljaštvu, a vama želim sportsku i korektnu borbu – istakao je otvarajući Državno prvenstvo predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i lovnog gospodarstva Ivica Francetić nakon čega je Anita Bračun, predsjednica Ženske lovačke udruge „Dama dama“ ispalila prvi hitac na strelištu. U programu svečanog otvaranja nastupile su Pleterničke mažoretkinje, a tijekom druženja svih sudionika i gostiju na zajedničkoj večeri tamburaški sastav „Naša grana“ iz Požege.

Prvenstvo je održano unatoč štetama koje je na strelištu u dva navrata početkom ljeta pričinila poplava jer su vrijedni čelnici i suradnici požeškog lovačkog saveza to sanirali u rekordnom roku kako natjecanje ne bi došlo u pitanje.

Najbolji pojedinac je Damir Mehkek (Koprivničko-križevačka županija) sa 95 bodova, drugi je Ivica Varga (Međimurska županija) sa 94, treći Stjepan Cvitković (Splitsko-dalmatinska županija) sa 93 boda, koliko ima je četvrtoplasirani Radovan Abramović (Zagrebačka županija).

Ekipni pobjednici su lovci Međimirske županije sa 441 bodom, druga je Splitsko-dalmatinska sa 439, treća Varaždinska županija sa 426, slijedi Požeško-slavonska županija sa 420 bodova, koja je najbolje iznenađenje jer su s dna ljestvice ovih godina sada visoko plasirani, Koprivničko-križevačka sa 415 itd. 

Medalje i pehare uručili su Vinko Pavlić i Zdravko Vujnović, potpredsjednici Hrvatskog lovačkog saveza zajedno sa glavnim tajnikom Ivicom Budorom i potpredsjednikom požeškog saveza Brankom Bertelovićem. Po prvi puta dodijeljen je i prijelazni pehar, jer dosadašnji prijelazni pehari odlaze u muzej, budući da se krenulo s novom vrstom natjecanja lovaca strijelaca u tri discipline. 

Pojedinačnom pobjedniku pušku je darovao danski poduzetnik Per Locht koji ostvaruje dobru suradnju sa hrvatskim lovcima i promovira naše lovstvo u svojoj zemlji, a drugoplasirani je dobio pištolj dar domaćeg proizvođača HS produkt.

Tekst/foto: Vladimir Protić