Srijeda, 21 Rujan 2016 18:08

Split u posljednjim minutama slomio otpor Slavije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

1/16 HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA -

SLAVIJA – SPLIT 1:2 (1:0)

PLETERNICA – Igralište S.Z. Šivo. Gledatelja 600. Vrijeme sunčano. Sudac Bruno Marić (Daruvar), pomoćnici Grgić (Osijek), Novosel (Gat). Delegat Darko Kolesarić (Osijek).

STRIJELCI: 1:0 – Jakovljević (33), 1:1 – Fuštar (60 -11m.), 1:2 – Pešić (86).

ŽUTI KARTONI: Ognjenčić (Slavija).

SLAVIJA: Blašković, Kvaternik, Gomerčić (od 80. Solić), Jelčić, Ognjenčić (od 88. R. Bognar), Mikić, V. Ančurovski, Šubara (od 88. H. Ančurovski), M. Peharda, I. Peharda, Jakovljević. Trener Dalibor Bognar.

SPLIT: Duka, Mikulić, Jakić, Mišić (od 90. Vasilj), Fuštar, Jurendić, Merajić, Pavlovski (od 54. Grubišić), Špehar, Pešić, Zahirović (od 61. Boljat). Trener Vjekoslav Lokica.

IGRAČ UTAKMICE: Dino Špehar (Split).

Na prekrasnom stadionu u još ljepšoj atmosferi odigrana je u Pleternici utakmica šesnaestine finala HNK-a. Na kišom natopljenom travnjaku bolje su se u početku snašli domaći koji su igrali kao da oni nose epitet prvoligaša. Nakon nekoliko stidljivih prigoda u 33. minuti domaćin je poveo. Jelčić je proigrao Mikića u dubinu, ovaj se sjurio u kazneni prostor gostiju, prevario jednog obrambenog igrača gostiju te na pladnju poslužio Jakovljevića kojemu nije bilo teško spremiti loptu u nebranjenu mrežu. I nakon gola Slavija je bila opasna, imala nekoliko odličnih prigoda za postizanje vodstva, a u stvaranju nereda u obrani Splita prednjačio je vrlo raspoloženi Mikić. Prvo je iz okreta tukao malo pored vratnice pa je nakon prodora poslužio Šubaru povratnom loptom, a ovaj zatresao gredu. Imali su i gosti nekoliko opasnih situacija u kojima je najistaknutiji i najraspoloženiji bio Špehar. U 60.minuti Špehar je dugo vukao loptu oko kaznenog prostora te se ušetao s njom u unutar istog gdje ga neoprezno „sapliće“ Šubara. S 11 metara siguran je bio Fuštar iako je Blašković pročitao stranu. Nakon toga igra se malo umirila, svi kao da su očekivali produžetke, ali nakon jednog kornera za goste Duka ispucava loptu koju je nakon prijenosa prihvatio rastrčani Pešić, sjurio se u kazneni prostor i iskosa poslao oštru prizemnu loptu u kontra ugao za vodstvo i prolazak Splita u osminu finala. Imali su Pleterničani još dvije krasne situacije za izjednačenje no nisu uspjeli u namjeri tako da prvoligaš ipak ide dalje.

Tekst: A. Protić/P. Čuljak Foto: A. Protić