Petak, 17 Lipanj 2016 09:25

Šesti puta u nizu gostuje zagrebački Dinamo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

SPORTSKI LIPANJ U PLETERNICI -

PLETERNICA - Posljednjih godina Pleternica je izrasla u pravi sportski centar Zlatne doline, pa i šire, prvenstveno u najpopularnijem sportu svijeta - nogometu! Izuzmemo li dvije perjanice slavonskog nogometa, NK Osijek i HNK Cibaliju, pleternička Slavija je sa svojom mladosti najuspješniji klub kompletne Slavonije i Baranje.

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja 3. HNL Slavija je ove sezone završila na 3. mjestu istog natjecanja, a sezonu su obilježili sjajni juniori koji su dogurali do polufinala Hrvatskog kupa gdje ih je zaustavio zagrebački Dinamo. Upravo će Dinamo obilježiti lipanj u Pleternici, po 6. puta najuspješniji hrvatski klub iz Pleternice kreće po Ligu prvaka. Tradicionalno je postalo gostovanje zagrebačkog kluba na stadionu Stjepan Zdenko Šivo, a ove godine to će se dogoditi 18. lipnja. Kao i svake godine i ovoga puta Dinamo dolazi s najjačim mogućim sastavom, naravno neće biti četvorke koju ćemo gledati u hrvatskom reprezentativnom dresu na Europskom prvenstvu, te drugih reprezentativaca (Matel, Eduardo) na istom natjecanju, no imena poput Antolića, Soudanija, Fernandesa, Sigalija, Hodžića te mladih snaga Šempera, Livakovića, Fore, Olma i ostalih biti će veliki mamac za ljubitelje nogometa i zagrebačkog kluba.

Nakon Dinama na pleterničkom stadionu malih sportova od 22. do 25. lipnja održava se malonogometni turnir s mantinelom na umjetnoj travi, jedan od turnira s najdužom tradicijom u ovom dijelu slavonije koji redovito privlači veliki broj posjetitelja i kvalitetnih ekipa, a igra se u večernjim terminima pod reflektorima.

Ni tu nije kraj sportskim uzbuđenjima u Pleternici, od 24. do 26. lipnja na pleterničkom hipodromu održava se Međunarodni konjički turnir koji je jedini i najbolji u Hrvatskoj, a ove godine prijavljen je vozač čak i iz Čilea što dovoljno govori o kakvom je natjecanju riječ. Prvog dana na rasporedu je dresurna vožnja, drugog dana maraton, a trećeg, posljednjeg dana vožnja preciznosti i utakmica slavonskim kolima.

Tekst: P. Čuljak Foto: arhivska fotografija