Srijeda, 15 Lipanj 2016 09:11

Uspješni na C1 utrci u Samoboru

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BICIKLISTIČKI KLUB LUKS RACING TEAM POŽEGA -

SAMOBOR - U nedjelju u Samoboru se održala utrka svjetskog biciklističkog kalendara ranga C1 na kojoj su nastupili i biciklisti požeškog Luks Racing Teama.

IMAG0467Utrka se uz to bodovala i za Kup Hrvatske i Kup Slovenije, tako da je na utrci nastupilo preko 300 natjecatelja.

Luksovi natjecatelji su nastupili u kategorijama Mlađi junior, Junior i Elite.

Boje požeškog kluba na utrci u Samoboru branili su Matej Skuzin, Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić.

- U jakoj konkurenciji kategorije Mlađi juniori Mirko Budimlić i Nino Pavičić startali su iz prvog i drugog reda, te krenuli sa vodećom skupinom u utrku. Po lošem i kišovitom vremenu i nadasve jako teškoj stazi, u prvom krugu su držali priključak sa vodećima. U utrci od tri kruga koji su dužine 4 km naši dečki su se držali dobro te Mirko završava na 3. mjestu od hrvatskih natjecatelja i ukupno deveti u kategoriji, a Nino uz tehničke probleme u drugom krugu završava na ukupno 21. mjestu. Zvonko Pedić je startao u kategoriji Junior, također iz prvog reda, što na ovoj stazi ne znači prednost, u prvi zavoj je ušao prvi u onda u utrci od 4 kruga, znači preko 16 km utrke po IMAG0474teškoj, raskvašenoj stazi Zvonko završava utrku na 3. mjestu poretka hrvatskih vozača i ukupno na devetom mjestu –iznio je predsjednik kluba Igor Marač.

Poslije podne u kategoriji Elite Matej Skuzin u lavovskoj borbi sa natjecateljima iz Francuske, Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske je dobro krenuo u utrku ali mu u trećem krugu puca lanac i Matej odustaje.

- Ovom utrkom približila se i sredina biciklističke sezone a ujedno i utrka XCO Vallis Aurea Požega 2016. koja se održava 19. lipnja na stazi Stari Fenjeri u Turniću. Ovim putem pozivamo sve Požežane i druge da dođu na utrku i bodre naše požeške bicikliste - pozvao je Marač.

Tekst: A. Protić Foto: Luks Racing team