Nedjelja, 19 Lipanj 2016 00:06

Senzacionalna pobjeda Slavije protiv Dinama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA POVODOM OBILJEŽAVANJA 90 GODINA KLUBA -

SLAVIJA – GNK DINAMO 2:1

PLETERNICA - Stadion S.Z. Šivo, gledatelja 1000, sudac Brkić (Požega), pomoćnici Banožić, Novinc.

STRIJELCI: 1:0 Žuljević (11), 1:1 Andrijašević(50), 2:1 Majstorović(69).

SLAVIJA: Blašković, Nikolaš, Jelčić, Majstorović, Ognjenčić, Žuljević, Ančurovski, Peharda M., Peharda I., Abramović, Jakovljević, još su igrali: Petković, Šubara, Solić, Bognar R., Mikić, Bognar D., Gomerčić, Karlić, Ančurovski. Trener: Dalibor Bognar.

GNK DINAMO: Ježina, Musa, Soldo, Henriquez, Fernandes, Gojak, Pavičić, Olmo, Sigali, Moro, Fintić, još su igrali: Kotarski, Šitum, Hodžić, Lovren, Knežević, Benković, Božić, Radonjić, Stojanović, Borovec, Andrijašević. Trener: Zoran Mamić.

U Pleternici je odigrana tradicionalna utakmica pred oko 1000 gledatelja između domaćina Slavije i Dinama. Ovo je šesto gostovanje Dinama u Pleternici, a ostati će sigurno zapamćena kroz povijest jer su hrabri dečki iz Pleternice ostvarili pobjedu. Utakmica u kojoj je rezultat bio u drugom planu Modri su odradili s 22 igrača i igrale su dvije momčadi, svaka po poluvrijeme.

IMG 0843Modri odnosno danas Žuti igrali su u 4-1-4-1 formaciji jer je tek Pavičić bio u veznom redu kao kreator igre dok su Olmo i Gojak ordinirali između krila. Nakon uvodnog ispitivanja snaga domaćin je na iznenađenje prisutnih poveo. Strijelac je bio Žuljević na asistenciju Mateja Peharde. Izašao je sam na vratara gostiju Ježinu i mirno ga prebacio za vodstvo domaćih. Do kraja prvog dijela Žuti su pritiskali, stvorili nekoliko opasnih situacija, ali se na odmor otišlo s vodstvom Slavije. U drugi dio Dinamo je ušao s potpuno novom postavom koja je krenula odlučnije po izjednačenje i pobjedu. Pritisak je okrunjen na početku drugog dijela kada su gosti izjednačili predivnim pogotkom Andrijaševića. S ruba kaznenog prostora pogodio je majstorski suprotni gornji kut vratara Blaškovića. Kada se očekivao preokret u korist višestrukog prvaka Hrvatske Slavija je ponovo povela nakon prekrasne kombinacije. Mikić je na centru oduzeo jednu loptu i sjurio se do kaznenog prostora te uposlio Solića na desnoj strani. Činilo se da su gosti IMG 0886stigli posložiti obrambeni blok no Solić je uputio ubačaj na drugu vratnicu gdje se našao Majstorović i glavom poslao loptu u visokom luku u suprotni kut za vodstvo i pokazalo se konačan rezultat ovog sadržajnog susreta. Dinamo je pokušavao do kraja susreta izjednačiti no rezultat se nije mijenjao. Bilo je prigoda s obje strane, vidjeli smo i dva poništena pogotka s obje strane zbog nedozvoljene pozicije.

Bila je ovo prva pobjeda Slavije u tradicionalnim susretima s našim prvakom koji je došao u kombiniranom sastavu, ali to niti malo ne umanjuje zasluženost pobjede domaćih. Prošle godine pisali smo kako su žuti pobijedili modre, ove godine modri su pobijedili žute.

Spomenimo da su na utakmicu došli i fenomenalni juniori Slavije koji se nalaze na turniru pobjednika Nogometnih središta koji su otvorili turnir pobjedom nad Lokomotivom iz Rijeke, a još ih očekuju utakmice sa Zagrebom, Varaždinom i Hajdukom. Danas su bili slobodni pošto imamo pet nogometnih IMG 0968središta. Upravo su juniori nagrađeni peharom za pobjednika Prve kvalitetne lige mladeži koji im je na poluvremenu uručio Povjerenik za suđenje Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje Siniša Sabljak.

U 15.minuti domaćin je na svojoj tribini upriličio podršku našim vatrenima na Euru u Francuskoj te u suradnji s navijačima obojio tribine u crveno-bijele kockice.

U 54.minuti iz igre je izašao Tomislav Žuljević kojemu je prigodom izlaska trofej i nagradu za najbolje ocijenjenog igrača po ocjenama izvjestitelja Sportskih novosti uručio Petar Čuljak, a Žuljević je odigrao zadnje minute u Slavijinom dresu i svoju će karijeru nastaviti u Austriji.

Na kraju jedna lijepa nogometna predstava, što je slučaj svake godine u susretu ova dva sportska prijatelja na predivnom pleterničkom travnjaku, ali i nešto manjem broju gledatelja nego što smo navikli vidjeti prethodnih godina. Očito je Euro u Francuskoj uzeo danak posjeti na stadionu Stjepan Zdenko Šivo.

IMG 1004Trener Modrih Zoran Mamić ovako je vidio prvu utakmicu Dinama u novoj sezoni.
- Čestitka domaćinima na pobjedi i kao i svake godine im se želim zahvaliti na lijepoj atmosferi i prijemu. Zaista je krasno doći ovdje gdje nas iz godine u godinu lijepo dočekaju i užitak je bio danas biti ovdje – rekao je trener pa nastavio: - Što se tiče same utakmice mogu reći da smo mi tek na početku priprema, imali smo par treninga i naravno da su igrači daleko od forme. Došli smo ovdje odraditi trening i to smo i napravili - rekao je Zoran Mamić.

Tekst: A. Protić/P. Čuljak Foto: A. Protić