Utorak, 29 Ožujak 2016 12:14

Na talijanskom postolju 11-godišnja Hana Ledić

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

TWIRLING KLUB POŽEGA NA EUROPSKOM PRVENSTVU -

LIGNANO / ITALIJA - Twirling klub Požega za vrijeme Uskrsnih praznika sudjelovao je kao član Hrvatske reprezentacije na Europskom twirling prvenstvu, koje je održano u Italiji u gradu Lignanu. Požeški dio reprezentacije sudjelovao je u tri kategorije.

HANA LEDIĆ PLES LIGNANO- Na postolje se u ime Hrvatske popela jedino naša predstavnica Hana Ledić, osvojivši drugo mjesto. Već sam ulazak u finale među 25 natjecatelja bio je uspjeh za ovu jedanaest godina staru djevojčicu. Samo finale u nedjelju bilo je posebno uzbuđenje jer je odlično odradila svoju koreografiju, iako su suci bili skloniji maloj Francuskinji - ističe voditeljica i trenerica Marina Mihelčić.

- Ovo mi je jedan od najdražih uspjeha zato što sam u ogromnoj konkurenciji djevojčica iz cijele Europe uspjela osvojiti 2. mjesto. A i velik mi je poticaj da još više treniram i budem još bolja u onome što radim. Bilo je ovo divno iskustvo, obožavam gledati i druge natjecatelje jer uvijek još puno možeš i naučiti. Najdraže mi je upoznavanje i druženje s ostalim natjecateljima i sa mojim starijim prijateljicama iz našeg kluba. Super smo se proveli u Lignanu i jedva čekam sljedeće natjecanje – rekla nam je u razgovoru Hana Ledić.

Sljedeće godine natjecanje se održava pod domaćinstvo Hrvatske u gradu Poreču. - Nadamo se da ćemo sljedeće godine slušati našu himnu. Preuzeli smo Europsku zastavu i sad se veselimo ponovo u Hrvatskoj pokazati što je twirling. Naše natjecatelje, ove godine još čeka odlazak na Europsko prvenstvo u Francusku i Svjetsko u Švedsku. Ponosni smo što upornim treniranjem naši mladi kao dio obitelji Hrvatskog olimpijskog odbora imaju plaćeni odlazak, na ovakva natjecanja - dodaje Marina Mihelčić, koja se zahvaljuje na podršci Požeškom sportskom savezu, koji je za odlazak u Lignano osigurao kombi vozilo.

Hana uspješna i na Svjetskom plesnom Kupu
- Slučajno se desilo da je u Lignanu kad smo bili na Europskom twirling natjecanju bio i Svjetski kup u plesu, organiziran od talijanske plesne asocijacije, te potpomognut Vladom Italije. Po prvi puta bili smo sudionici ovog plesnog natjecanja sa jednom predstavnicom Hanom Ledić, članicom „Plesnog studija Marine Mihelčić“, sa koreografijom „Spanish Rose“ sa kojom je već proslavljena u Hrvatskoj na natjecanju u Zagrebu gdje je osvojila prvo mjesto i ušla na „Gala night“. Na talijanskom natjecanju je osvojila drugo mjesto i 150 EU nagrade. Ovo je ponovno lijep uspjeh i ponos našega studija na ovom neovisnom natjecanju - kaže Marina Mihelčić.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Twirling klub Požega