Ponedjeljak, 28 Ožujak 2016 11:43

Nije moglo bolje s 10 igrača

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 20. kolo -

BELIŠĆE – SLAVONIJA 2:0

BELIŠĆE – Igralište Gradski stadion. Gledatelja 150. Sudac: Sabljić (Stare Plavnice).

STRIJELCI: 1:0 – Kumpanovac (19), 2:0 – Ratković (90.11-m).

BELIŠĆE: Petrović, Kumpanovac (od 74. Benković), Žaja, Grgić, Lacković (od 71. Jelić), Skenderović, Ratković, Pilj, Karamaraković (od 66. Blažević), Grafina, Jakovljević. Trener Ivica Grnja.

SLAVONIJA: M. Vasić, Pavelić, Jan Neruda, Tomić, Jos. Neruda, Jurić, Plešić (od 46. Matić), Darmopil (od 52. S. Vasić), Sokić (od 74. Grgić), Nović, Grbeš. Trener Marijan Bakula.

CRVENI KARTON: Josip Neruda (29).

Slavonija je na gostovanje u Belišće otputovala bez Jakeševića, Včelika i mladog Karačića, koji su morali izostati zbog tri javne opomene. Dosta šarolik sastav protiv ambicioznog domaćina dobro se nosio iako su domaćini došli u vodstvo već u 19. minuti, no i taj pogodak nije bio baš "čist". Više bi se moglo reći da je postojao prekršaj na vrataru Slavonije Mati Vasiću, ali domaći teren očito je bio dovoljan "autoritet" da se pogodak prizna. Nakon vodstva domaćina, Slavonija se nije predala, ali već po tko zna koji puta igrač s javnom opomenom dobiva drugu i mora van s terena. Ovoga puta Josip Neruda je ostavio na "cjedilu" svoje kolege i od 29. minute Slavonija igra s igračem manje. Već je postalo glupo da se igračima Slavonije skreće pozornost na njihovo ponašanje za vrijeme utakmica i dobivanje žutih kartona, no očito to na njih ne djeluje i oni voze "svoj" program. S 10 igrača Slavonija narednih sat vremena nije bila u stanju promijeniti rezultat, a domaćin je u 90. minuti iz jedanaesterca povećao rezultat na 2:0. Hoće li netko u klubu napraviti analizu koliko je u dosadašnjem prvenstvu Slavonija dobila žutih i crvenih kartona i zbog čega. Koji su to igrači koji svojom nedisciplinom dovode klub na stup "srama" i iz klupske blagajne "financiraju" regionalni nogometni savez. Ima li netko snage to prekinuti i igračima uskratiti njihove "privilegije" i "ljubav" prema klubu, jer oni baš ne igraju za Slavoniju zbog toga što je "previše vole".

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija