Ponedjeljak, 14 Ožujak 2016 09:21

Prva proljetna pobjeda u gostima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 18. kolo -

VIŠNJEVAC – SLAVONIJA 0:2

VIŠNJEVAC – Igralište Višnjevac. Gledatelja 150. Sudac Brunec (Koprivnica).

STRIJELCI: 0:1 – Grbeš (18), 0:2 – Pavelić (64).

VIŠNJEVAC: Jakovljević, Kurbalić, Kim (od 66. Babić), Mihajlović, Žitnjak, Damjanović, Marković, Marković – Mandić (od 58. Vranješ), Bekavac, Kong (od 46. Kvesić), Čakalić. Trener Inoslav Damjanović.

SLAVONIJA: M. Vasić, Pavelić, Tomić, Jos. Neruda, Jurić (od 90. Karačić), Plešić (od 52. Matić), Včelik, Sokić, Jakešević, Grbeš (od 74. Ivanović), Podobnik. Trener Marijan Bakula.

Težak i blatnjav teren bio je velika prepreka igračima obiju momčadi da pokažu sve svoje vrijednosti. Slavonija je od početka utakmice izvršila presing na domaće nogometaše, koji praktički u prvom poluvremenu nisu uspjeli niti malo ugroziti vratara Slavonije Matu Vasića. Na pas Pavelića u 18. minuti Grbeš se upisao u strijelce i doveo Slavoniju u zasluženo vodstvo. Slavonija je i u nastavku bila puno bolja, a tu terensku inicijativu kapitalizirao je Pavelić u 64. minuti drugim pogotkom na utakmici što je na kraju bio i konačan rezultat ove utakmice. Bez obzira na teške uvjete za igru igrači Slavonije su pokazali vrlo dobar nogomet i zasluženo odnose iz Višnjevca tri boda u Požegu. Kako u momčadi Višnjevca igraju i nogometaši iz Južne Koreje, mediji pišu da dobro organizirane Požežane nisu ugrozili ni korejski nogometaši. Pobjeda požeških nogometaša sigurno daje puno optimizma pred susret protiv Bjelovara u subotu u Požegi, koji je jesenas nanio najteži poraz u prvenstvu i sigurno će igrači Slavonije tražiti način da im se revanširaju. Bjelovarčani odlično igraju, visokim rezultatom su pobijedili Koprivnicu u prošlom kolu, a trenutno se nalaze vrlo visoko na 4. mjestu s 33 boda. Slavonija je trenutno sedma na ljestvici s 29 osvojenih bodova.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija