Nedjelja, 13 Ožujak 2016 11:24

Dobra utakmica puna preokreta

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL – istok – 18. kolo -

SLAVIJA –BSK 3:3

PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo, gledatelja 300. Sudac Dobraš (Slavonski Brod).

STRIJELCI: 1:0 Jakovljević (35), 1:1 Tomas (51), 1:2 Krajček (58), 2:2 M. Peharda (70), 3:2 Žuljević (71), 3:3 Dorić (82).

SLAVIJA: Blašković, Nikolaš, Majstorović, Ognjenčić (67. Abramović), Žuljević, Ančurovski, Šubara, M. Peharda, I. Peharda, Solić (78. Gomerčić), Jakovljević (90. D. Bognar). Trener: Dalibor Bognar.

BSK: Malenica, Majtanić, Arežina, Krajček (90. Inomaru) , Meter, Karanović, Dorić, Ištvanić, Tomas, Kvesić (55. Severović), Kovačić. Trener: Davor Rupnik.

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Žuljević (Slavija).

Izuzetno dobru, sadržajnu i zanimljivu utakmicu vidjeli smo u Pleternici. Čak šest pogodaka, puno preokreta, krasnih poteza nagledalo se tristotinjak gledatelja koji su unatoč kišnom i prohladnom vremenu pohodili stadion Stjepan Zdenko Šivo i nisu nimalo požalili. Utakmica po količini trčanja i uloženog truda na granicama prvoligaškog nogometa. Poveli su domaći pogotkom Jakovljevića nakon lijepe akcije Solića i Šubare te oštrog i prizemnog ubačaja s desne strane koji je iskoristio lukavi i iskusni Jakovljević poprativši akciju i mirno pospremivši loptu u mrežu na daljoj vratnici. Imali su Pleterničani nekoliko prigoda za povećanje vodstva no na vratima gostiju u tom periodu briljirao je mladi Malenica koji je držao svoju momčad u igri. Za promašaje je stigla kazna i u nepunih deset minuta gosti su izjednačili i poveli pogocima Tomasa i Krajčeka. Tomas je iskoristio neodlučnost užeg dijela Slavijine obrane, a Krajček poentirao nakon odlično uvježbane kombinacije iz prekida igre. Nakon prekida Slavijaši su izjednačili, Matej Peharda je majstorski izveo slobodan udarac oko zida u sami gornji desni kut nemoćnog Malenice. Potpuni preokret domaći su ostvarili preko Žuljevića koji se niti nakon 60 sekundi od izjednačenja sjurio prema gostujućem šesnaestercu, složio lažnjakom obranu gostiju na pod i zakucao loptu u bliži kut Malenice. Da kompletan plijen ne ostane u Pleternici pobrinuo se Dorić koji je pratio jednu konfuznu situaciju u kaznenom prostoru domaćih i nekoliko pokušaja domaćih da otklone opasnost pa mu se lopta pomalo sretno odbila i nije imao težak zadatak gurnuti loptu u praznu mrežu. Dvije ekipe po teškom terenu pružile su doista dojmljivu predstavu i dokazale da nisu slučajno na prve dvije pozicije prvenstvene ljestvice.

Pročitajte što su izjavili treneri obje momčadi nakon utakmice.

- Utakmica je bila na granici prvoligaškog nogometa, izuzetno dobra utakmica dva kvalitetna suparnika. Moram čestitati svim igračima koji su odigrali utakmicu po teškom terenu. Ponašanje svih za svaku pohvalu, bez grubih startova, smetaju me neke sudačke odluke no to ne umanjuje trud i napor svih aktera i u globalu jednu fenomenalnu utakmicu. Mi smo zadovoljni bodom u Pleternici no ostaje žal jer mislim da smo zakinuti nekim sudačkim odlukama. – pomalo razočaran bio je Davor Rupnik trener BSK-a.

- Utakmica dostojna derbija po prikazanoj igri očito je da su se sastale dvije najbolje ekipe lige. Bilo je puno preokreta, a golman gostiju kod 1:0 držao je svoju ekipu na životu. Dva naša kiksa su nas dovela u situaciju gdje smo mi visili, ali na kraju mislim da je ovaj rezultat realan. – mirno je prokomentirao Dalibor Bognar trener Slavije.

Tekst: P. Čuljak foto: Alen Protić