Petak, 11 Ožujak 2016 09:58

Nogometašice Poljoprivredno prehrambene škole putuju na državno prvenstvo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POLUZAVRŠNO DRŽAVNO PRVENSTVO REGIJE ISTOK SREDNJIH ŠKOLA U MALOM NOGOMETU ZA DJEVOJKE -

POŽEGA - Školski sportski savez Požeško slavonske županije bio je domaćin i organizator poluzavršnog državnog prvenstva regije istok ŠSD srednjih škola u malom nogometu za djevojke. Natjecanje se održalo u dvorani T. Pirc pod pokroviteljstvom grada Požege. Na IMG 3889natjecanje su se plasirale četiri ekipe, pobjednici Školskih sportski saveza Osječko baranjske, Vukovarsko srijemske, Brodsko posavske i Požeško slavonske županije.

Natjecanje je otvorila savjetnica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Požeško slavonske županije Ana Pirović. Na natjecanje su se plasirale ekipe ŠSD Olympia (Ekonomsko birotehnička škola Slavonski Brod) ŠSD Srednjoškolac (Srednja škola Valpovo), ŠSD Mladost (Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci) i ŠSD Klas (Poljoprivredno prehrambena škola Požega). Igralo se po jednostrukom kup sustavu.

U prvoj utakmici polufinala djevojke ŠSD Olympia pobijedile su rezultatom 2:1 ekipu djevojaka ŠSD Mladost. U drugoj utakmici polufinala djevojke ŠSD Klas i djevojke ŠSD Srednjoškolac IMG 3899odigrale su bez pobjednika 1:1, pa se pobjednik dobio nakon izvođenja penala. Nakon penala pobjeda je rezultatom 5:4 pripala ekipi ŠSD Klas Poljoprivredno prehrambene škole iz Požege, koje su se time plasirale u finale.

U utakmici za 3.-4. mjesto sastale su se ekipe ŠSD Mladost (Vinkovci) – ŠSD Srednjoškolac (Valpovo). Ta je utakmica također završila bez pobjednika 2:2, pa su izvođeni penali. Ekipa ŠSD Srednjoškolac (Valpovo) ponovno nije imala sreće i izgubila je utakmicu od ŠSD Mladost na penale rezultatom 5:4.

U utakmici za 1.-2. mjesto djevojke ŠSD Klas Poljoprivredno prehrambene škole iz Požege bile su superiorne u odnosu na ekipu djevojaka ŠSD Olympia Ekonomsko birotehničke škole Slavonski Brod i pobijedile rezultatom 8:3, te tako osvojile prvo mjesto na regiji istok i pravo IMG 3900sudjelovanja na završnom državnom prvenstvu u Poreču, kao predstavnik regije istok.Utakmica za 1.-2. mjesto: ŠSD Olympia (Slav. Brod) – ŠSD Klas (Požega) 3:8.

Redoslijed: 1. ŠSD Klas, 2. ŠSD Olympia, 3. ŠSD Mladost, 4. ŠSD Srednjoškolac

Priznanja HŠSS svim ekipama i pehar pobjedničkoj ekipi na proglašenju rezultata uručio je tajnik ŠSS Požeško slavonske županije Josip Neferović.

Ekipa ŠSD KLAS iz Požege nastupila je u sastavu: Anita Garić, Nikolina Romić, Katarina Augustinović, Katarina Vinkešević, Lea Zdunić, Anamarija Soldo, Barbara Baličević, Mateja Čosić. Voditelj Zlatko Kraker prof.

Tekst: J. Neferović Foto: Vladimir Protić