Nedjelja, 06 Ožujak 2016 12:15

Prikupljeno oko 15 tisuća kuna za pomoć Stjepanu Segečiću

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MALONOGOMETNI HUMANITARNI TURNIR „NISI SAM“ -

POŽEGA - Na 5. Humanitarnom malonogometnom turniru „NISI SAM“, koji se odigravao u sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi, prikupljena je pomoć obitelji Segečić za liječenje 13-godišnjeg Stjepana Segečića. Organizator turnira kao i svake godine do sada je bila Katolička gimnazija u suradnji sa Caritasom Požeške biskupije i Osnovnom školom Julija Kempfa koju pohađa Stjepan. Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa iz četiri županije svi rođeni 2005. godine i mlađe. Igralo se u 4 skupine po 3 ekipe. Utakmica je trajala 1X16 minuta u komadu, a finale i utakmica za treće mjesto igrala se 1x12 minuta.

IMG 1486- Stvarno smo ugodno iznenađeni koliko se ljudi uključilo u ovu akciju i svima smo zahvalni. Stjepan je rođen 2003. godine, prije nekoliko tjedna imao je operaciju u Njemačkoj, a prije toga imao je niz operacija. Njegova dijagnoza je rascjep kralježnice. Ovdje se nadovezuje i skolioza i lordoza, kifoza, jako puno poteškoća. Imao je i operacije na mozgu i bubrezima. Donji ekstremiteti su mu kompletno oduzeti. Sve to iziskuje velike financijske troškove, HZZO pokriva troškove operacija i na tome sam im zahvalna, ali uvijek ima dodatnih troškova koje moramo sami pokriti - rekla je Stjepanova mama Anita.

Humanitarni malonogometni turnir „NISI SAM“ je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović i sve sudionike pozdravio prigodnim riječima.

- Draga djeco, dragi roditelji i treneri. Jedan dječak živi u našem gradu, dječak koji bi vjerojatno volio da može danas s nama trčati, zabijati golove, dijeliti veselje ili tugu zbog pobjede ili gubitka utakmice. Ovo je danas ipak jedna velika pobjeda dobrote i humanosti jer ste se svi vi odazvali na ovaj turnir za Stjepana. Čestitam IMG 1473vam i zahvaljujem što se došli, što ste svojom igrom uveličali ovaj turnir i što ste tako pomogli Stjepanu - rekao je gradonačelnik Neferović.

Proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira pripalo je biskupu Antunu Škvorčeviću koji je dodijelio pehar pobjednicima turnira i sve ih lijepo pozdravio te se zahvalio na odazivu i što su se velikodušno odlučili na pomoć.

- Želim od srca zahvaliti svima koji znaju suosjećati s drugim, ekipa Batrine danas je pobijedila u nogometu, ali pravi pobjednik je čovjek, a ne lopta. Svi vi koji ste danas sudjelovali na ovom turniru ste pobjednici i obogatili ste ovu godinu milosrđa svojom dobrotom i suosjećajnošću – istaknuo je biskup Škvorčević.

Pobjednik Malonogometnog humanitarnog turnira „NISI SAM“ je ekipa Škole Nogometa Batrina, dok je drugo mjesto pripalo ekipi NK Slavonije 1, treće plasirani su bili HNK Cibalia iz Vinkovaca, a četvrto plasirana ekipa NK Slavija iz Pleternice, svi oni su dobili prigodni pehar i medalje, jedan mladi igrač iz HNK Cibalie svoju medalju poklonio je Stjepanu.

IMG 1527Humanitarnom akcijom „NISI SAM“ do sada je prikupljeno oko 15 tisuća kuna, na zatvaranju turnira Caritas Požeške biskupije donirao je 5 tisuća kuna i obećao ako bude bilo potrebe za još pomoći da im se obitelj Segečić uvijek može obratiti. Svi koji žele uplatiti donaciju mogu to učiniti do 19. ožujka na račun obitelji Segečić: IBAN HR 9723400091510771252, Privredna banka Zagreb.

Tekst/foto: Alen Protić