Nedjelja, 06 Ožujak 2016 10:31

U otvorenoj igri pobjeda Slavoniji

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL - istok - 17. kolo

SLAVONIJA – VARAŽDIN 4:1

POŽEGA – Igralište NK Slavonija. Gledatelja 200. Sudac Curić (Gajić), pomoćnici Buček i Škrobar (oba Osijek).

STRIJELCI: 1:0 – Pavelić (15), 2:0 – Jurić (35), 3:0 - Grbeš (37), 4:0 – Pavelić (40), 4:1 – Boban (90).

SLAVONIJA: M. Vasić, Pavelić, (od 73. Karačić), Tomić, Jurić, Darmopil, (od 62. Plešić), Včelik, Sokić, Jakešević, Grbeš, Matić, (od 84. Kolembus), Podobnik. Trener Marijan Bakula.

VARAŽDIN: Galoši, Strahonja, Sinković, Jertec, Jagačić, Čelić, Posavec, Oštrek, Vukek, (od 46. Magdić, od 55 Boban), Šestak, Belaj, (od 46. Mesec). Trener Mario Ružić.

IGRAČ UTAKMICE: Mile Pavelić.

Gosti su u Požegi pokušali otvorenom igrom doći do pobjede. Varaždin je izgledao puno bolje kao momčad i u prvih 15 minuta gosti su imali dvije izgledne prilike za vodstvo a režiser je bio odlični Jertec. No Slavonija je u 15. minuti došla u vodstvo preko snalažljivog Pavelića. Včelik je po zemlji loptu ubacio pred gol gostiju, a Pavelić ju je prihvatio i pokušao skrenuti u mrežu gostiju, no vratar Galoši nije najbolje reagirao i Paveliću se lopta vratila, a on je gotovo iz mrtvog kuta poslao loptu u suprotni gornji kut. Gosti imaju više od igre, a Slavonija prilike. U 21. minuti mladi Matić je bio u prilici za povećanje rezultata no šut Matića s oko desetak metara Galoši odbija u korner. U 24. minuti Jertec koji je bio najveća radilica i pokretač mnogih akcija gostiju, je na desnoj strani nanizao trojicu igrača Slavonije, a potom je njegov centaršut završio na suprotni ugao kaznenog prostora, gdje je jedan gostujući igrač glavom loptu poslao pored gola. Već u 25. minuti nova šansa gostiju po lijevoj strani, no Vasić napušta svoja vrata i u duelu ostaje na zemlji, a gosti imaju priliku šutnuti na gol i to su učinili ali na sreću domaćih netko od obrambenih igrača Slavonije je spriječio njen ulazak u mrežu. Od 35. minute i drugog pogotka za Slavoniju u samo pet minuta igrači Varaždina su bili toliko zbunjeni pa je Slavonija osigurala pobjedu. U 35. minuti Jurić koristi nesmotrenost gostujuće obrane i doslovno loptu gura u gol i povisuje rezultat. Gosti su pomalo rezignirani rezultatom, i još nisu došli k sebi, a već u 37. minuti prave novu priliku Slavoniji. Vratar Galoši i Šestak su se spetljali i lopta ide prema praznom golu, sve je to pratio Grbeš i praktički poslao loptu s 4-5 metara u prazna vrata i osigurao veliko vodstvo Slavonije od 3:0. Nakon trećeg pogotka gosti su djelovali vrlo smušeno i to Slavonija koristi i postiže četvrti pogodak i najljepši na utakmici. Odigrana je na lijevoj strani kombinacija Jurić-Grbeš, koji je s visine kaznenog prostora s lijeve strane uposlio na drugoj strani Pavelića, koji praktički s desetak metara puca na prazan gol i postiže četvrti pogodak. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Varaždin je imao sto postotnu priliku za pogodak, kada je Posavec pobjegao obrani Slavonije i s oko 16 metara šutirao pored gola.

U drugom poluvremenu gosti imaju inicijativu, a Slavonija nekoliko polu prilika koje su ostale neiskorištene, a u sudačkoj nadoknadi Varaždin postiže pogodak, Posavec se probio po desnoj strani, te uputi prizemni centaršut pred gol Slavonije, gdje se našao Boban, kojem nije bilo teško postići pogodak i time postaviti konačan rezultat ove utakmice.

Tekst: J. Neferović, Foto: Alen Protić