Ponedjeljak, 29 Veljača 2016 12:27

Otvorili proljeće s ništa

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL - istok - 16. kolo -

VUKOVAR 1991 – SLAVONIJA 2:0

VUKOVAR – Igralište Vukovar. Gledatelja 50. Sudac Curić (Gajić), pomoćnici Buček i Škrobar (oba Osijek).

STRIJELCI: 1:0 – Plum (47), 2:0 - Erić (60).

VUKOVAR 1991: Burcsa, Vuković, Brajković, Karaula, Jazvić, Mišić (od 83. Matijević), P. Marinčić, Korolija (od 90. Šibalić), Erić (od 88. Rist), Plum, D. Marinčić. Trener Goran Meštrović.

SLAVONIJA: M. Vasić, Pavelić, Franjić (od 57. Včelik), Tomić, Jurić, Plešić (od 71. Nović), Darmopil (od 46. Karačić), Sokić, Jakešević, Grbeš, Podobnik. Trener Marijan Bakula.

Na otvaranju proljetnog dijela prvenstva na gostovanju u Vukovaru nogometaši Slavonije su doživjeli poraz. Da li je taj poraz očekivan ili ne teško se može reći, ali poslije posljednje pripremne utakmice i pobjede nad Interom za optimiste se nekako pojavila nada da bi se u Vukovaru moglo dobro odigrati i donijeti kući barem bod. Na žalost opet ništa niti od igre niti od povoljnog rezultata. Za prvo poluvrijeme bi se moglo reći da je donekle i bilo nekih polu prilika, ali nakon velikog kiksa vratara M. Vasića gosti su došli u vodstvo i iako je bilo još vremena da se popravi rezultat ova momčad nije mogla i znala odgovoriti i tada je već priči bio kraj. Desetak minuta poslije Vukovar 1991 je postigao i drugi pogodak i za sve aktere susreta utakmica je praktički bila riješena, a Požežani su pognute glave napustili igralište u Vukovaru i čini se nastavili s jesenskim igrama i praksom, a to je da će teško i na domaćem i gostujućem terenu doći do pobjede.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija