Ponedjeljak, 29 Veljača 2016 12:37

Slavija u posljednjim sekundama ostala bez bodova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL – istok – 16. kolo -

MARSONIA - SLAVIJA 2:1

SLAV. BROD - Stadion uz Savu, gledatelja 800, sudac Zeko-Pivač.

STRIJELAC: 1:0 Balentović (9.), 1:1 Majstorović (43. – 11m), 2:1 Čanić (92.)

MARSONIA: Gavrić, Čanić, Mišić (80. Marić), Balentović, Jelčić, Ergotić, Jagić (68. Mioč), Abramović (73. Trepšić), Prodanović, Duvnjak, Deanović. Trener: Ilija Lončarević.

SLAVIJA: Petković, Jakovljević (73. Mikić), Ognjenčić (53. Abramović), Majstorović, I. Peharda, Nikolaš, Šubara, M. Peharda, Žuljević, Solić (88. Gomerčić), Ančurovski. Trener: Dalibor Bognar.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Čanić (Marsonia).

ŽUTI KARTONI: Jelčić, Abramović, Duvnjak (Marsonia), Majstorović, I. Peharda (Slavija).

Marsonia i Slavija na Stadion uz Savu privukli su 800 gledatelja koji su se prije svega dobro promrzli na jakom vjetru, a s terena nije dolazilo previše “topline” odnosno kvalitetne igre. Bila je to šahovska partija dva vrsna trenera, iskusnog lisca Ilije Lončaravića i mladog Dalibora Bognara.

Već na samom početku susreta Marsa dolazi u vodstvo nakon nepotrebno izgubljene lopte na sredini terena i prilično loše reakcije gostujuće obrane. Sjajan posao odradio je Josip Balentović koji je na rubu peterca majstorski primio loptu, izbacio Petkovića iz igre i pospremio je u mrežu. Gosti su poravnali u 43. minuti iz kaznenog udarca, a strijelac je bio Mario Majstorović. Kazneni udarac je izborio Tomislav Žuljević nakon vrlo lijepog ulaska s lijeve strane, vagnuo je svog čuvara kojem nije preostalo drugo nego ga rušiti. Drugo poluvrijeme je proteklo u borbenoj igri, sa tek nekoliko izglednijih prilika, od kojih se svakako ističe ona kada je napadač gostiju Žuljević iz mrtve prilike lobom prebacio vratara ali i vrata Brođana. Posljednjih 10-ak minuta stanje na terenu je postalo puno zanimljivije, kontre i rekontre su se nizale kao na tekućoj vrpci ali pogodaka nije bilo. Kada se činilo da će po bod svakome, što bi nekako bio i najrealniji ishod po prikazanom, u 2. minuti sudačke nadoknade korner za Marsoniju. Dobar ubačaj s desne strane, vratar gostiju je krenuo pa stao, prvi udarac domaćih je nekako obranio, ali drugi kapetana Marka Čanića nije uspio i krenulo je veliko slavlje Marsinih navijača.

Trener Marsonije Ilija Lončarević nakon utakmice je rekao: - Prije svega nisam očekivao ovoliku nervozu kod svojih igrača, kao drugo mislim da su sramota za čitav Slavonski Brod uvjeti na kakvima mi i naši protivnici igramo. Zbog svoje nervoze smo skoro izgubili utakmicu. Slavija je imala nekoliko prilika povesti, ipak velika želja i volja su isprovocirali sportsku sreću koja je ovoga puta bila na našoj strani.

Dalibor Bognar, trener Slavije: - Ne mogu reći da sam razočaran, nego nesretan s porazom koji je došao u zadnjoj sekundi sudačke nadoknade. Prije toga imali smo 2-3 izgledne situacije kod 1-1 ali nismo zabili. Bilo bi zasluženo da smo uzeli bod, ali čestitam Marsoniji na pobjedi.

Tekst: P. Čuljak Foto; arhivska fotografija