Srijeda, 17 Veljača 2016 09:32

Rukometaši dobro ušli u utakmicu pa zastali

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RUKOMET MUŠKI: 2.HRL – istok - 12. kolo -

POŽEGA – BOROVO 23:26 (13:12)

POŽEGA – Sportska dvorana T. Pirc. Gledatelja 200. Suci Jukić i Milaković (oba Osijek).

POŽEGA: Ćosić, L. Farkaš, Grbeš, Petrović, Lešić, Greganić 5, Kiš 1, Blagojević 1, D. Farkaš, Tomičić 6, Grgurić 10, Gelenčir, Mršić, Franjić, Čuljak. Trener Dario Anić.

BOROVO: Polchert, Vuković, Kordi 2, Luketić, Živković, Pinjuh, Franić 7, Burazin 2, Abramović, Ma. Barić 1, Brođanac 1, Zemljić, Perendija 5, Glavanović 5, Polhert 3, Mi. Barić. Trener Vedran Uhlarik.

Na otvaranju proljetnog dijela prvenstva rukometaši Požege su doživjeli poraz na svom parketu od momčadi Borova. Na početku utakmice se činilo da bi Požega ovu utakmicu mogla dobiti s solidnom razlikom, jer je vrlo rano došla na čak pet pogodaka prednosti (8:3). Činilo se da u igri domaćih rukometaša sve štima, a k tome u nekoliko situacija istakao se mladi vratar Ćosić svojim obranama. Na žalost za domaće navijače od 15- minute susreta gosti mijenjaju svoj način igre u obrani i s "flasterom" najprije na Kišu, pa poslije na Tomičiću uspijevaju obezglaviti igru Požege i prednost Požege se polako topila, da bi se ipak na odmor otišlo s pogotkom prednosti za Požegu. U drugom poluvremenu domaći igrači teško dolaze do prilike za šut, a time i za pogodak, pa Borovo od 35. minute preuzima vodstvo u utakmici. Nakon vodstva Borovo uspijeva povećati svoju prednost na nedostižna tri pogotka i moglo se naslutiti da bi Požega mogla izjednačiti rezultat i tako se vratiti u utakmicu. No puno grešaka kod pojedinih igrača Požege nije moglo proći nekažnjeno pa su igrači Borova podigli razliku na 4 pogotka i ozbiljnom igrom sačuvali je do samog kraja susreta. Na kraju pobjeda Borova je zaslužena, a zašto igrači Požege nisu znali odgovoriti na igru gostiju u drugom poluvremenu vjerojatno će u analizi utakmice igračima ukazati Dario Anić.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija