Petak, 12 Veljača 2016 23:27

Mladi nogometaši Slavonije prikazali svoje brojne uspjehe

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

4. DONATORSKA VEČER NK SLAVONIJE -

POŽEGA – Ponovno je dvorana Restorana Sara u Babinom Viru bila potpuno ispunjena, najviše s mladim požeškim nogometašima, jer se održavala 4. Donatorska večer Nogometnog kluba Slavonija Požega. Kako je prije nekoliko godina uspostavljena suradnja između dva gradska nogometna kluba, NK Slavonije i NK Požege, posebno kada su u pitanju mladi pogoni i prije svega zajednička škola nogometa, predstavljeni su treneri i mladi nogometaši, te njihovi uspjesi tijekom godine, na ovoj prvoj zajedničkoj Donatorskoj večeri. Najponosniji su svakako uz rukovodstva klubova bili roditelji mladih nogometaša, koji su im svoju podršku dali svojim dolaskom na donatorsku večer. Predstavljeno je preko 300 mladih nogometaša svih dobnih kategorija, od limaća do juniora.

Jedan od inicijatora Škole nogometa Grada Požege i inicijator zajedničkog nastupa mladih nogometaša svakako je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji je sve, a posebno najmlađe nogometaše i osobno pozdravio. - Previše je vremena prošlo i previše je novca otišlo u vjetar zbog nerazumijevanja, netolerancije, nejedinstva i zbog realizacije pojedinih privatnih ambicija i želja što je ostavilo trag na ljudima, rezultatima i sportskoj infrastrukturi. Paralelno sa završetkom radova na Sportsko–rekreacijskom centru shvatili smo da je jedini način zajedništvo naša dva gradska kluba i dogovorni rad kako bi svi zajedno napredovali i kada pogledam unazad siguran sam da je odluka bila dobra i ispravna. U Školi nogometa rade mladi profesori, koji vjerujem zadovoljavaju pedagoške kriterije roditelja koji im povjeravaju svoju djecu, ali isto tako da su svojim rezultatima sigurno opravdali to povjerenje – istakao je gradonačelnik Neferović zaželjevši dobar i uspješan rad, a posebno suradnju oba kluba. kako još sva infrastruktura na Sportsko-rekreacionom centru ne zadovoljava, ovako veliki broj mladih nogometaša, najavio je dodatna ulaganja, a prije svega tamo će biti postavljena dva kontejnera s montažnim svlačionicama

Upravo ovu dobru suradnju dvaju klubova istakao je voditelj Škole nogometa Grada Požega, prof. Mario Raguž. – Ovo je jedan od načina kalo dolazi do prijateljstva između dva gradska nogometna kluba, spajamo djecu, crvenu i plavu boju i ovo je prvi puta da naša dva kluba organiziraju zajedničko druženje. Večeras će zajedno za stolovima sjediti uprave oba kluba, predstavnici Grada koji podržavaju ovaj projekt od samog početka. Pokazat ćemo uspjehe svih naših kategorija koje smo ostvarili od 2014. godine, projekt Škole nogometa ide sigurno dobrim putem – rekao je voditelj Raguž i pozvao sve prisutne da pogledaju preko 60 izloženih pehara i priznanja koja su mladi nogometaši osvojili u 2015. godini. Zaista impozantan broj i vodljiv uspjeh.

Kako je počeo projekt Škole nogometa u ljeto, točnije srpnju 2014. godine ali i planovima za budućnost govorio je predsjednik NK Slavonije, Krunoslav Prpić. – Večerašnji cilj je svima vama prikazati rezultate našeg rada ali i planove za budućnost. Kada smo krenuli s projektom Škole nogometa u suradnji s gradonačelnikom Neferovićem i gradskim institucijama, analizirali smo situaciju u požeškom nogometu i utvrdili ciljeve koje želimo postići, a najveći naglasak stavili smo na rad s mladima. Do ovog projekta nije postojala jedna kolektivna kvaliteta i polako smo gubili svoje mjesto na nogometnoj karti i to ovim projektom polako mijenjamo, svi ovi osvojeni pehari dokaz su da smo na dobrom put istakao je predsjednik Prpić, te zahvalio roditeljima koji su im povjerili svoju djecu na brigu i školovanje po pitanju nogometa, te što su im uvijek dolascima na utakmice, pratnjom na putovanjima, pa i dolaskom večeras velika potpora.

Predstavljeni su svi treneri i njihovi nogometaši, uslijedilo je zajedničko fotografiranje, a na kraju predstavljene su i njihove supruge i djevojke, koje najviše osjete njihova izbivanja, brojne treninge i česta putovanja. Stoga su ih upravo uoči Valentinova nagradili cvijetom. U nastavku održane su prigodne igre u kojima su se natjecali mladi nogometaši i njihovi roditelji, najviše mame, a organizirana je i bogata tombola. Za zabavni dio bili su zaduženi članovi Tamburaškog sastava Naša grana.

Tekst/foto: Vanja Protić