Petak, 12 Veljača 2016 15:40

Osvojili prvenstvo Hrvatske i Kup Hrvatske u moto crosu i super crossu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

VELIKI USPJEH I DVOSTRUKA KRUNA MOTOCROSS VOZAČA MOTO KLUBA POŽEGA PROMET -

POŽEGA – Odlični vozači Moto kluba Požega Promet osvojili su prošle godine po prvi puta dvostruku krunu, prvaci su Prvenstva Hrvatske i Kupa Hrvatske „Vilko Sever“ za 2015. godinu u seniorskoj kategoriju. Ovo je još jedan u nizu uspjeha ovoga požeškog kluba i mladih požeških vozača, no prvi puta dvostruki su pobjednici. Povodom toga uspjeha boravili su na svečanom prijemu kod požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, a u staroj gradskoj vijećnici uručene su im medalje Hrvatskog motociklističkog saveza, zahvalnice svima koji su pomogli prvenstvo, a posebno gradu Požegi koji daje punu podršku ovom moto klubu.

- U sportu koji je financijski izuzetno zahtjevan, koji traži puno ulaganja, a često je puta na marginama sustava financiranja, posebno kada se radi o jedinicama lokalne samouprave. Prepoznatljivost u radu ovoga kluba ima kontinuitet i s rezultatima i s entuzijazmom ljudi koji vode ovaj sport i klub. Mislim da smo kao Grad pokazali jednu senzibilnost u proteklom periodu te pronašli modele da se tim sportašima pomogne jer činjenica je da su troškovi ogromni i da, kada se pojave rezultati, oni zahtijevaju još značajnija ulaganja i još više financijskih sredstava – rekao je gradonačelnik Neferović, i dodao kako će grad Požega i dalje pratiti i pomagati razvoj ovoga sporta u Požegi, ali također raditi i na rješavanju problema staze Vilare, prije svega državnog vlasništva parcela na kojima se nalazi staza.

Ispred Hrvatskog motociklističkog saveza na svim pomoćima gradu Požegi zahvalio se glavni tajnik Ivan Lafter, a ispred Moto kluba Požega Promet, tajnik kluba Zlatko Jaroš. - Prvenstveno se zahvaljujem Gradu Požegi jer da nas grad ne prati onako kako nas je pratio ne bismo bili za ovim stolom. Mislim da smo svojim radom, ponašanjem i prezentacijom Požege opravdali ugled. Relativno smo mala sredina, ali nakon toliko godina ovo je kruna naše karijere i to dupla jer smo osvojili i Prvenstvo i Kup u motocrossu i supercrossu tako da smo više nego ponosno na ono što smo napravili – rekao je Jaroš, zaželjevši da možda i ponove ovu više nego uspješnu sezonu, što će biti izuzetno teško, posebno zbog toga što se radi o jako skupom sportu.

Zbog financijskih problema, jer za novu sezonu koja započinje za 40-tak dana svoj motor još uvijek nema ponajbolji požeški vozač, Matej Jaroš. – Još uvijek sam u neizvjesnosti da li ću voziti ovu sezonu, jer nemam motor. Trebalo bi mi 15 tisuća eura za novi motor. Postoji i jedna varijanta iznajmljivanja motora za utrke koja iznosi 15 tisuća kuna, pa evo sve ovisi o financijama. Ja sam spreman – dodao je Matej Jaroš.

Kako su klubu prošle godine pomagali i brojni sponzori, donatori, ustanove koje su pomogle oko organizacije utrke na Vilarama a medijski ih pratili i promovirali požeški mediji, svi su dobili zaslužena priznanja. Uručio ih je predsjednik Moto kluba Branko Šutalo u restoranu Krčma Zlatni lug uz prigodni domjenak.

Tekst/foto: Vladimir Protić