Nedjelja, 01 Studeni 2015 11:47

Slavija zasjela na vrh ljestvice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL Istok – 12. kolo -

SLAVIJA – BJELOVAR 2:0

PLETERNICA - Stadion S.Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Kurtović (Osijek).

STRIJELCI: 1:0 Jakovljević (15), 2:0 I.Peharda (48)

SLAVIJA: Petković, Majstorović, Ognjenčić, Žuljević, V. Ančurovski, Šubara, M. Peharda, I. Peharda, Solić (od 74. Mikić), H .Ančurovski (od 84. Marčinković), Jakovljević (od 89. D. Bognar). Trener: Dalibor Bognar.

BJELOVAR: Gavranović, Kolar, Bošnjak (od 74. Pavlović), Hajdarović , Roginić (od 79. Buretić), Ostrman (od 77. Kos), Pušić, Kuprešak, Čupić, Tominac, Debač. Trener: Mario Kos.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Peharda (Slavija)

ŽUTI KARTONI: H. Ančurovski, Majstorović, V. Ančurovski, Šubara, Žuljević (Slavija)

CRVENI KARTON: Pušić (46. Dvije opomene)

Niz nepobjedivosti Slavije na stadionu Stjepan Zdenko Šivo traje i dalje nakon teškog ispita i gostovanja solidne visoko plasirane momčadi Bjelovara. Očekivano za Pleterničane bila je teška utakmica no još jednom igrači trenera Bognara pokazali su iznimnu zrelost te s ova tri boda zasjeli samostalno na čelo ljestvice. Nije bilo pretjerane ljepote u igri, ali vidno samopouzdanje i čvrstina primjetna je kod svakog igrača branitelja naslova. Počelo je obostrano s nekoliko opasnih situacija pred vratarima i već u 15. minuti domaći su poveli. Šubara je odlično prošao po lijevoj strani, namjestio loptu na desnu nogu i vrlo preciznim ubačajem pronašao Jakovljevića koji je rutinirano glavom spremio loptu s ruba peterca u mrežu gostiju. Pogodak je dao mirnoću u igri domaćih tako da nisu bezglavo jurišali prema protivničkim vratima i više su se trudili kontrolirati igru i tijek utakmice. U tome im je najviše pomogao igrač gostiju Pušić nesmotrenim startom za koji je dobio drugu opomenu od suca Kurtovića nakon što je već jedan dobio zbog prigovora i tako ostavio svoje suigrače na cjedilu. Kazna je stigla vrlo brzo, odmah u idućem napadu kada je nakon udarca iz kuta nakon gužve lopta došla do stasitog i dominantnog Ivana Peharde koji je također glavom zabio za konačan rezultat te si pri tome priskrbio epitet igrača utakmice. Do kraja utakmice lopta je bila većinom u posjedu Pleterničana no očito su se zadovoljili rezultatom i svjesni viška igrača mirno i bez pretjeranog rizika priveli utakmicu kraju te se s nova tri boda odmaknuli najbližem pratitelju dva boda.

Tekst: P. Čuljak Foto: arhivska fotografija (Alen Protić)