Četvrtak, 22 Listopad 2015 10:18

Milobara: „Gdje su nestala financijska sredstva predviđena za naš turnir“

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEŠKI JUDO KLUB „JUDO KAN“ OBRATIO SE PISMOM POŽEŠKOM GRADONAČELNIKU -

Štovani gospodine gradonačelniče, Vedrane Neferoviću, na ovaj način obraćam se čitateljima i građanima našega grada jer, kao i Vi, smatram da oni moraju znati istinu – ali cijelu istinu.

Čim ste preuzeli dužnost gradonačelnika odmah ste Judo klubu Judokan poslali pisani otkaz u kojem ste naveli da klub morali iseliti iz prostora nad streljanom u roku od 30 dana, iako je klub prije nekoliko godina sa gradom potpisao ugovor o korištenju navedenog prostora u trajanju od 20 godina.

Uprava kluba smatrala je da to nije u redu, jer smo prostor sami uredili, kako svojim financijskim sredstvima tako i vlastitim fizičkim radom. Na našu veliku žalost nitko od drugih klubova koji treniraju borilačke vještine nisu iskazali interes ili nisu mogli sudjelovati u uređenju navedenog prostora. Uređeni prostor Judokan dobio je na korištenje na rok od 20 godina, a do danas nije dobio niti jedan pisan prijedlog u kojem bi bilo vidljivo da nam nudite razgovor o mogućim terminima u kojima bi mi mogli koristiti dvoranu i mogućnostima da drugi koriste prostor dvorane. Za sve ovo vrijeme obavili ste sa nama samo jedan usmeni razgovor, nakon kojeg je uslijedila Vaša tužba, a Vaša izjava da to sve radite zbog brige o gradskoj imovini ne drži vodu kao što vodu ne drži ni krov nad tom istom dvoranom, koji prokišnjava duže od godinu dana, o čemu ste od strane kluba pismeno izvješteni, ali do danas niste sanirali taj problem niti ste bilo što poduzeli.

Nedugo nakon podizanja tužbe ukinuli ste nam redovna sredstva za rad kluba a koja su nam dodijeljena na Godišnjoj skupštini Požeškog sportskog saveza. I Vi kao i ja znate da su odluke donesene na Skupštini mjerodavne i da se ne mogu mijenjati odlukama pojedinca. Na istoj Skupštini, istoga dana, donesena je odluka da se sa 100.000,00 kuna financiraju sportske manifestacije koje će se tijekom godine održavati u našem gradu, među koje je bio uvršten i Međunarodni judo turnir. Na našu veliku žalost za naš turnir više nije bilo novca!!?? Ne mogu da se ne zapitam gdje su nestala financijska sredstva predviđena za naš turnir???

Stoga smatram da je Vaša čestitka našim judašima na nastupanju i ostvarenim rezultatima na turniru krajnje licemjerna i neiskrena, jer uskraćivanjem financijskih sredstava klubu onemogućili ste toj istoj djeci odlazak na natjecanja koja su jako važna poradi stjecanja iskustva. Ujedno, našim ne odlascima na natjecanja drugih klubova, došlo je manje natjecatelja i na naš turnir. Točno je da ove godine niste bili službeno pozvani na naš turnir, a razlog tome je upravo Vaš „maćehinski“ odnos prema našem klubu, odnosno djeci našeg kluba. Tom nebrigom ste podijelili građane i njihovu djecu na građane drugog reda. Razlog Vašeg ne dolaska na naš turnir je upravo to Vaše ne uvažavanje truda i rezultata te djece, a ne Vaša bojazan da će gospodin Milobara Vas vući za rukav sa molbom da mu zaposlite kćer. Istina je da je gospodin Milobara na jednom turniru ministra pitao za natječaj u Ministarstvu pravosuđa, kada će i da li će natječaj biti otvoren, a ja Vas ovim putem, javno, molim kad Vi ubuduće budete zapošljavali bez objavljenih natječaja da mislite i na našu kćer jer je ona još uvijek bez posla. Ujedno se pitam i tko je Vama pomogao prilikom zapošljavanja, iako to velik broj građana jako dobro zna. A ako ste tom Vašom izjavom misliti prikupiti jeftine političke bodove, vjerujte da niste pogodili u sridu.

Srdačno Vas pozdravlja predsjednica judo kluba Judokan, Irenka Milobara!

Tekst/foto: Vladimir Protić