Petak, 24 Travanj 2015 14:50

Jakšić u polufinalu kupa

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

KUP UTAKMICA NOGOMETNOG SAVEZA POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE -

 LIPIK 1925 – JAKŠIĆ  2:3

LIPIK – Igralište Gradski stadion. Gledatelja 80. Sudac Siniša Bošnjak (Požega).

STRIJELCI: 0:1 – Marijanović (10), 0:2 – Subotić (17.-11m), 0:3 – Parobek (61), 1:3 – Macura (64.-11m), 2:3 – Dr. Bahnik (87).

LIPIK 1925: Beckerat, Pleša, Filajdić, Garača (od 64. Osmanović), De. Bahnik, Kužilek, Dr. Bahnik, Brisinello, Macura, Podunavac, Džolić. Trener Dinko Bešlić.

JAKŠIĆ: Bognar, Parobek, Palameta, Bilić, Sračić, D. Kovačević, Subotić, Pelan, Marijanović, Raguž, T. Filipović (od 53. B. Filipović). Trener Dino Gurdon.

CRVENI KARTON: Kužilek (11), Ivandić (42) igrač s klupe, Filajdić (48) i trener Dino Bešlić  (12).

Utakmica tako zvanog malog finala Županijskog nogometnog kupa, u kojem su igrali samo klubovi županijskih nogometnih liga bila je vrlo "napeta" i s dosta tenzija, što je rezultirao s čak tri isključenja i udaljavanje trenera NK Lipik 1925. Momčad Jakšića vodeća je u Drugoj ŽNL s velikim izgledima da se od sljedeće sezone natječe u Prvoj ŽNL. Protiv vodeće momčadi Treće ŽNL, Lipika 1925 zasluženo se plasirala u polufinale županijskog nogometnog kupa u kojem će se sastati s jednim od klubova iz višeg ranga (Hajduk Pakrac, Slavonija Požega i Slavija Pleternica). Jakšić je imao sigurno vodstvo od 3:0 i od 42. minute utakmice uz dva igrača više u polju uspio je ostvariti zasluženu pobjedu.

Tekst: J. Neferović Foto: NK Jakšić

REAGIRANJE:
Što rade disciplinski organi u nogometnoj organizaciji

Kada se dogodi da se na jednoj utakmici samo iz jednog kluba crvenim kartonima isključe tri igrača, jedan čak i sa klupe i trener, onda tu svakako ima posla za disciplinske organe u nogometnoj organizaciji. Gdje počinje nered u našem nogometu, evo u ovakvim početnim stadijima, u 3. ŽNL mi nismo u stanju odgojiti igrače i trenere da igraju, jer zbog toga i postoje, zbog toga ti igrači valjda igraju u klubu, zbog nogometa. Ne oni tu zbog nogometa očito nisu, ili je možda sudac utakmice pretjerao. Tu treba i sudačka organizacija reagirati i dati svoje mišljenje, ali svakako to ne može proći samo ovako. Zatvarati oči pred takvim kršenjem pravila nogometne igre se ne može i nesmije.

 Da li ti disciplinski organi rade svoj posao, to ćemo još vidjeti, no svakako nakon ovakve sramotne utakmice netko bi trebao i to zasluženo dobiti sankcije, pa čak i one najteže. Dok god budu u nogometnoj organizaciji preko toga samo šutke prelazili, možemo samo očekivati još gore stvari na utakmicama. Još treba i da se gledatelji masovno uključe u nerede, a nismo daleko ni od toga, pojedinačnih primjera je bilo i takvih, jer primjer koji daju neki igrači, svakako će uskoro iritirati i gledatelje. Mislim da su ih takvim slabim igrama i takvim negativnim primjerima već dobrano i dugo iritirali pa već i ne dolaze na utakmice. A onda se svako pametan zapita, a što će to ostati od našeg nogometa.