Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 15:46

Bod u Koprivnici

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL Istok - 23. kolo -

 KOPRIVNICA – SLAVONIJA    0:0

KOPRIVNICA – Gradski stadion Koprivnica. Gledatelja 100. Sudac Vargović (Virovitica).

KOPRIVNICA: Nemec, Tucaković, Brcković (od 87. Kučanda), Vukonić, Takač, Martinčić, Bukovac, Herent, Munivrana (od 46. Ujlaki), Međimorec, Srbljinović (od 60. Horvatinović). Trener Vedran Medenjak.

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 90. Žafaranić), Jan Neruda, Tomić, Josip Neruda, Marić (od 66. Včelik), Podobnik, Darmopil (od 46. Ivanović), Žiška, Martinović, Jakešević. Trener Marijan Bakula.

Na gostovanju u Koprivnici nogometaši Slavonije su ostali neporaženi. Utakmica je završila bez pogodaka 0:0. Požežani su se pribojavali ovog gostovanja, jer su utakmicu igrali na terenu s umjetnom travom na koji nisu navikli i neki od igrača su se praktički prvi puta susreli s ovakvom podlogom. Koprivnica je bila favorit i sada se može reći da je Slavonija osvojila bod dobrom igrom u obrani. Ovo je četvrta utakmica Slavonije u kojoj je vratar Vasić samo jednom vadio loptu iz mreže i to u prošlom kolu protiv Bsk-a iz jedanaesterca. Domaćin je imao inicijativu, no nije uspio ozbiljnije ugroziti vrata Slavonije i svakako da je za to zaslužna cijela momčad. Neriješenim rezultatom u Koprivnici Slavonija je u posljednje četiri utakmice osvojila 10 bodova i nalazi se u pozitivnom nizu, što svakako nije zanemarivo. Sada je na redu u subotu utakmica "istine", jer Slavonija na svom terenu dočekuje momčad Oriolika, koja je pobjedom nad Vukovarom 1991 smanjila bodovnu razliku na 9 bodova u borbi za ostanak u ligi. S toga u subotu u 16,30 na igralištu Slavonije biti će vrlo značajna utakmica za obje momčadi, a Slavonija je papirnati favorit i Požežani očekuju pobjedu i tri boda. Za gledatelje će biti još jedna zanimljivost u ovoj utakmici, jer će se na suprotnim klupama naći zet i punac. Naime trener Slavonije Marijan Bakula i trener Oriolika Milan Tomljenović će se naći jedan protiv drugoga i sigurno da njihov susret niti jednom neće bit lagan, jer obadva su u svoje momčadi uskočili kao "vatrogasci". Tko će biti uspješniji znat će se po završetku ove utakmice.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija (Alen Protić)