Ponedjeljak, 20 Travanj 2015 15:23

Uspješne požeške i pleterničke mažoretkinje

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

19. DRŽAVNO PRVENSTVO U MAŽORET PLESU -

 SV. IVAN ZELINA -  Na 19. državnom prvenstvu u mažoret plesu koje je održano 17. 18. i 19. travnja sudjelovale su mažoretkinje grada Požege i Pleternice.

DSC04802- Na natjecanje smo išli sa 48 natjecatelja u dobi od 4 - 21 godine. U tri grupe u kojima smo se natjecali za odlazak na Europsko prvenstvo u Italiju, donijeli smo sve tri medalje. Mlađi juniori, treće mjesto u exibition copr, Mlađi juniori treće mjesto u grupi sa rekvizitima, naše prvakinje Europe u seniorima potvrdile su da su najbolje osvojivši prvo mjesto, Od solista, naša ml. juniorka Lea Mihelec bila je druga, seniorski par Ivan Marinović i Adrijana Jurić drugo mjesto, a solistica Adrijana Jurić prvakinja Europe potvrdila je da je najbolja seniorka Hrvatske osvojivši prvo mjesto, kao i ovacije publike – istakla je trenerica i voditeljica Požeških mažoretkinja Marina Mihelčić, koja dodaje da su se po prvi puta natjecale i najmlađe mažoretkinje u DSC04772kategoriji minime.

Pleterničke mažoretkinje su sudjelovale s 24 natjecateljice, a također su se okitile s medaljama i stekle kvalifikacije za europsko natjecanje koje se ove jeseni održava u Italiji, rekla nam je Stella Lucić. Osvojile su: 1. mjesto u kategoriji Grupa s rekvizitima (juniori), 2. mjesto u Paradnoj grupi (seniori), a 3. mjesto osvojila je Sara Šunjo u kategoriji solo s  rekvizitima (juniori).

Tekst: Vladimir Protić Foto: Mažoretkinje Požega i Pleternica