Subota, 07 Ožujak 2015 11:57

Nino Abramović ostaje i dalje predsjednik

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA POŽEŠKOG SPORTSKOG SAVEZA -

POŽEGA - U prostorijama Hrvatske gospodarske komore večeras je održana izvještajno - izborna sjednica Skupštine Požeškog sportskog saveza. Savez u svom punopravnom članstvu ima 73 udruge a na sjednici je bilo nazočno 55 delegata. Svi predstavnici klubova su imali ovjerene punomoći svojih klubova.

IMG 6435U Požeški sportski savez su u predviđenom roku stigle dvije kandidature za predsjednika, jedna od Nine Abramovića (Košarkaški klub Požega) a druga od Hrvoja Marjanovića (Malonogometni klub Bonita). Obje kandidature su bile pravovaljane jer su podržane od strane 6 klubova što je minimalni broj klubova potreban za podršku u kandidaturi. Oba kandidata su na sjednici prije izbornog postupka dobila i priliku za predstavljanje svojih programa. Nakon što je provedeno glasovanje za predsjednika, Nino Abramović je dobio 41 glas dok je njegov protukandidat Hrvoje Marjanović dobio 14 glasova. Tako je Nino Abramović ostao predsjednik Požeškog sportskog saveza jer je tu funkciju obnašao od 27. veljače 2014. godine kada je izabran na Izvanrednoj izbornoj Skupštini nakon ostavke dotadašnjeg predsjednika Dražena Pekčeca.

Za dopredsjednike su izabrani Vlado Drkulec i Tomislav Čabraja. Za članove Izvršnog odbora izabrani su Dinko Zima, Igor Krizmanić, Krunoslav Prpić i Marijan Jurić. Tako je Izvršni odbor ostao u potpuno istom IMG 6475sastavu kao i u proteklih godinu dana. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Krešimir Bubak, Zoran Špoler i Robert Međugorac. Nadzorni odbor ostao je također u skoro identičnom sastavu jer su Bubak i Špoler bili članovi i dosadašnjeg Nadzornog odbora. Robert Međugorac je novi član, a izabran je umjesto dosadašnjeg člana Krešimira Prpića koji je također ponovno bio predložen ali je odbio izbor. Prpić je izrazio nezadovoljstvo radom Nadzornog odbora jer u godinu dana nije održan niti jedan sastanak. Predsjednik Abramović pojasnio je da je Krešimir Bubak kao predsjednik Nadzornog odbora bio na većini sastanaka Izvršnog odbora. Prije početka sjednice nazočne članove Skupštine pozdravio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je u svom govoru naglasio da će Grad Požega i dalje u okviru svojih mogućnosti pratiti rad Saveza i klubova s posebnim naglaskom na mlađe uzrasne kategorije. Gost na Skupštini bio je i ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Požega Goran Ribičić. Osim izbora novog vodstva Saveza članovi Skupštine su nakon kratke rasprave usvojili i financijski plan za 2015. godinu odnosno raspodjelu sredstava udrugama.

Tekst: Alen Protić i J. Bešlić Foto: Alen Protić