Nedjelja, 08 Ožujak 2015 11:31

Skromna predstava Slavonije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL – istok - 17. kolo -

SLAVONIJA – VUKOVAR 1991    1:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 150. Sudac Domagoj Kurtović 6,5 (Osijek). Pomoćnici Grofelnik i Janić.

STRIJELCI: 1:0 – Martinović (34), 1:1 – Vuković (51).

SLAVONIJA: M. Vasić, Pavelić, Tomić, Žafaranić, Podobnik, Včelik (od 70. Dragičević), Martinović, Ivanović, Plešić (od 83. Zlomislić), Kalić, Novinc (od 58. Matanović ). Trener Ninoslav Parmaković.

VUKOVAR 1991: Burcsa, Vuković (od 64. Kovač), Marinčić, Majtanić, Škarica, Šota, Mišić, Stojak 6 (od 87. Rist), Brajković, (od 66. Matijević) Plum, Koledić. Trener Ivica Radoš.

Vrlo hladno vrijeme ipak je djelomično bilo razlogom da se na igralištu Slavonije ne okupi više od 150 gledatelja. Početak utakmice je nekako najavljivao da bi Slavonija mogla doći do tri boda. U 3 minuti slobodan udarac za Slavoniju s oko 30 metara izveo je Valentino Podobnik. Snažan šut završio je u gornjem dijelu lijeve stative vratara Burcse, koji se protegao no bio bi kratak da je lopta samo desetak centimetara išla prema sredini gola bila bi u mreži gostiju. Gosti su dobro organizirali obranu gola, a napadači Slavonije su iskazali veliku nepreciznost. Pavelić je imao priliku dovesti Slavoniju u vodstvo u 14. minuti. Njegov udarac s svega pet metara malo s desne strane otišao je daleko preko grede. U 23. minuti ponovno prilika za Slavoniju no Martinović je s 5-6 metara od vrata Vukovara 1991 slabo šutirao i gostujuća obrana izbacuje loptu iz gola. U 34. minuti Slavonija je došla u vodstvo. Napad Slavonije zaključio je Martinović šutom s oko 16 metara. Na putu prema vratima lopta pogađa jednog obrambenog igrača Vukovara 1991 i vara Burcsu te završava u mreži. Vukovar rijetko dolazi pred gol Slavonije no kada dođe tada je velika pometnja u obrani Slavonije. Početkom drugog poluvremena u 51. minuti Včelik igra neoprezno i gubi čistu loptu i nakon toga pravi nepotreban prekršaj na desnoj aut liniji oko 40 metara od gola Slavonije. Plum je izveo slobodan udarac pred gol Slavonije i dok je obrana bila neodlučna kao i vratar Vasić,Vuković je utrčao na drugu stativu i s nekih 2 metra poslao loptu u mrežu. Nakon toga gosti igraju bolje od Slavonije koja nije povezala tri četiri dodavanja i igra se ako je i bilo u prvom poluvremenu potpuno raspala. Sve do zadnjih desetak minuta igre Slavonija nemoćna, a u 84. minuti prodor Dragičevića po lijevoj strani završio je centaršutom na kojeg natrčava Pavelić i s 3-4 metra šalje loptu preko gola. Odmah u 85. minuti opet prilika Pavelića i opet je lopta otišla preko gola. U 88. minuti kontra napad Vukovara preko Koledića nije uspjela zaustaviti obrana Slavonije i kada se činilo da će gosti postići pobjedonosni pogodak lopta je na sreću Slavonije završila pored lijeve stative.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić