Ponedjeljak, 02 Ožujak 2015 15:59

Odlična igra Požege

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

RUKOMET MUŠKI: 2 HRL - 14. kolo -

POŽEGA  - IVANSKA    31:18 (16:7)

IVANSKA – ŠSD Ivanska. Gledatelja 50. Suci Feletar (Bjelovar) i Rendulić (Kutina).

POŽEGA: Ćosić, Grgurić 5, Farkaš 1, Vlašić, Blagojević 6, Tomičić 7, Bubalo, Bešlić 2, Šimić 2, Franjić, Didić 2, Raguž 5, Gelenčir 1.Trener Dario Anić.

IVANSKA: Matenda, Paripović 3, Ožegović, Prstec 1, Crnojević 1, Kocijan, Pacas 4, Đivić 2, Mraz 3, Subotičanec 1, Dombović 3, Grašić, Vida. Trener Hrvoje Cikoja.

Zbog promjene domaćinstva u jesenskom dijelu prvenstva rukometaši Požege su bili domaćini Ivanskoj na njihovom terenu. Iako su na utakmicu otputovali bez tri dosta bitna igrača Balenovića, Galića i Đurkovića nisu unaprijed potpisali predaju, nego su zbili redove i odigrali odličnu utakmicu i osvojili dva vrlo vrijedna boda. Od prvih minuta utakmice igrači Požege su pronašli ritam koji ih je vodio ka pobjedi. Nakon desetak minuta igre rezultat je bio 7:2 za Požegu. Koliko god je Ivanska željela okrenuti tijek igre u svoju korist nije mogla, jer je igračima Požege veliki poticaj bio odlični vratar Goran Bubalo. Bubalo je samo u prvom poluvremenu imao 12 obrana i to je bio razlog da su "gosti" postigli samo 7 pogodaka. S druge strane kao organizator igre, ali i realizator kod Požege dominirao je Blagojević, dok je Tomičić bio vrlo uspješan u napadu. U drugom poluvremenu nije bilo opuštanja i Požega je nastavila s odličnom igrom, iako su "gosti" pokušali prekinuti dominaciju Požege, no vrlo brzo su shvatili da su u ovoj utakmici slabiji i da će bodovi otići u Požegu, pa su se u posljednjoj četvrtini utakmice pomirili s realnošću da je poraz neminovan. Manirom iskusne momčadi rukometaši Požege rutinski privode utakmicu kraju i zaključuju je pobjedom od 31:18.

- Ugodno sam iznenađen našom današnjom utakmicom. Bez obzira što smo bili oslabljeni ne igranjem Balenovića, Galića i Đurokovića momčad je odlično odgovorila na izazove ove utakmice. Već treću utakmicu za redom odličan je vratar Goran Bubalo i on ima jako velike zasluge za ovu pobjedu, jer je bio nesavladiv kada je nama trebala pomoć, a igračima Ivanske je dao dosta nesigurnosti kod šutiranja. Uz sve igrače možda malo  veći doprinos su dali Blagojević i Tomičić. Utakmica je iza nas i mi mislimo već na našu slijedeću utakmicu i na treće naše gostovanje u subotu u Slavonskom Brodu protiv Broda, koji je s nama bodovno izjednačen. Mi smo sada na 4 mjestu s 18 bodova, bod više imaju Vidovec i Nova Gradiška, a vodeća Virovitica ima 22 boda. Puno se kombinacija otvara i dosta toga će odlučivati ne samo naši, nego i drugi rezultati. Ako se iz Slav. Broda vratimo neporaženi tada ostajemo u igri na visoki plasman do međusobnog susreta s Viroviticom na njihovom terenu. No do te utakmice imamo još dosta posla, a ako nam Bubalo bude branio kao do sada imamo šanse iz Slav. Broda doći s dva boda - zaključio je trener Dario Anić.

Tekst: J.Neferović Foto: arhivska fotografija