Ponedjeljak, 02 Ožujak 2015 14:46

U završnici uzeli bod

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL - istok - 16. kolo -

BELIŠĆE – SLAVONIJA   2:2

BELIŠĆE – Gradski stadion. Gledatelja 200 Sudac Ćosić (Bjelovar). Pomoćnici Tomić i Đođ.

STRIJELCI: 1:0 – Ratković (11), 2:0 – Gradina (67), 2:1 – Martinović (69), 2:2 – Pavelić (85).

BELIŠĆE: Dumančić, M. Žaja, Pilj (od 87. Pohižek), Mioč, K. Žaja, Ratković, Pfeifer, Grafina, Karamarković (od 59. Skenderović), Gašparić, Kovačić (od 77. Milić). Trener Draga Meić.

SLAVONIJA: M. Vasić, Pavelić, Jan Neruda, Tomić, Podobnik, Darmopil (od 80. Matanović), Včelik (od 64. Lujić), Žiška, Martinović, Ivanović, Kalić (od 46. Josip Neruda). Trener Ninoslav Parmaković.

Na otvaranju proljetnog dijela prvenstva nogometaši Slavonije su gostovali u Belišću koje je jesenas iz Požege odnijelo tri boda i Slavoniju usmjerila prema dnu tablice. Na kraju jesenskog dijela prvenstva Belišće se također našlo uz Slavoniju i ova utakmica je bila derbi začelja tablice. Slavonija je u zimskom prijelaznom roku dobila nekoliko pojačanja i u ovoj utakmici je trebalo vidjeti kako će to izgledati i koliko Slavonija ima prostora za dizanje. Belišće je vrlo rano došlo do vodstva i praktički počeli utakmicu s pozitivnim rezultatom. Slavonija se nije uplašila nego je preuzela inicijativu i stvorila tri čiste prilike za pogodak, no Martinović i Darmopil su bili previše nespretni da zatresu mrežu solidnog Dumančića. Nakon odmora Slavonija je igrala dobro, ali domaćin je postigao i drugi pogodak u 67. minuti. Činilo se da će se još jedna utakmica završiti neslavno i da će se žaliti za porazom, no malo sreće i za Slavoniju. Martinović je uspio u 69. minuti postići pogodak i otvoriti nade Požežanima. Slavonija nastavlja s napadima i inicijativu koju je imala gotovo cijelu utakmicu uspjela je pretvoriti u izjednačenje u 85. minuti a strijelac je bio Pavelić. Domaćin je imao 100% priliku u 95. minuti no na sreće Slavonije lopta je prešla preko grede. Bez obzira na sve viđeno Slavonija je ta koja je zaslužila pobjedu, ali da bi to uspjela igrači još trebaju više koncentracije, kada su u prilici materijalizirati svoje prilike i igru. Bod nije puno, ali s obzirom na okolnosti ipak veseli.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija