Utorak, 14 Listopad 2014 14:00

Požeški biciklisti na Nacionalnom prvenstvu u brdskom uphillu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ZAGREB / SLJEME - Požeški biciklisti iz biciklističkog kluba Luks Racing Teama sudjelovali su na nacionalnom prvenstvu Hrvatske u disciplini brdsko biciklističkog uphilla. Prvenstvo se održalo u Zagrebu, s usponom na Sljeme, a sama staza je išla od naselja Markuševac do planinarskog doma Hunjka. Staza je bila makadamski i šumski put, ukupne dužine 12 kilometara i sa ukupno 700 metara visinske razlike.

Boje požeškog kluba su branili početnik Mirko Budimlić i kadet Zvonko Pedić.

 - Mirko iako nije službeno bilo kategorije početnika je startao utrku sa ostalim kategorijama i utrku dužine 12 kilometara sa visinskom razlikom od 700 metara je odvozio za nešto više od 53 minute za što je dobio pohvale većine sudionika, kao i organizatora, jer je sama utrka bila naporna i za starije i iskusnije natjecatelje. Uz to treba spomenuti da je Mirko završio prvi kao početnik u kategoriji do 14 godina, i sa zaostatkom od manje od pola minute za natjecateljem kategorije početnika do 15 godina – rekao je Igor Marač, predsjednik kluba.

Kadet Zvonko Pedić je ovu sezonu ostvario dosta dobrih rezultata, iako prva sezona koju je odvozio u Kupu Hrvatske i na Nacionalnim prvenstvima, te je svoj napredak i dobro treniranje potvrdio i u ovoj utrci. - Krenulo je dobro, Zvonko se držao grupe na početnom dijelu uspona, a sa vremenom i usponom Zvonko je ostvario mali zaostatak za vodećom grupom iz kategorije Elite i do 23 godine. Sve vrijeme se držao grupe svoje kategorije kadeta, ali nakon nešto više od pola staze, pola uspona, vodeći u kategoriji kadeta i njegova pratnja su se odvojili, te trećeplasiranog i Zvonka ostavljaju na nešto većoj udaljenosti. Do kraja uspona Zvonko je u borbi sa trećeplasiranim biciklistom iz Dugog Sela ali u cilj na žalost ulazi kao četvrtoplasirani sa zaostatkom od minutu i jednu sekundu iza trećeplasiranog. Ovim rezultatom Zvonko je pokazao napredak, ali ostaje žal za tim vremenom i tim zaostatkom da se i Zvonko okiti sa medaljom Nacionalnog prvenstva – dodaje Marač.

Na utrci je uz bicikliste Luks Racing Teama nastupio i još jedan požeški biciklista, u kategoriji do 23 godine Matej Skuzin koji je osvojio vrlo dobro drugo mjesto.