Četvrtak, 04 Rujan 2014 10:56

Croatia pravi test za Slavijinu mladost

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NK SLAVIJA GOSTUJE U ĐAKOVU  -

 PLETERNICA - Nakon dvije pobjede u nizu Slavijaši su se našli na samom vrhu prvenstvene ljestvice. Nisu prvi no dijele tu poziciju s Mladosti iz Antina koji imaju za jedan pogodak bolju gol razliku. To su jedine dvije momčadi sa stopostotnim učinkom u prva dva odigrana kola. Obje pobjede su teško izborene pa uz ostale rezultate na uvodu natjecanja možemo zaključiti da su ekipe podjednake i da nema izrazitih favorita za osvajanje prvog mjesta, a isto tako teško je odrediti tko će biti na samom začelju. Bez bodova su za sada Virovitica, Varaždin, Slavonija i Oriolik no sve momčadi izuzev Varaždina igraju pred domaćom publikom i imaju prigodu uhvatiti priključak za ostalima. Istini za volju niti domaći teren nije garancija za osvajanje bodova jer do sada su domaćini tek u pola odigranih utakmica uspjeli doći do sva tri boda (gosti su pobijedili 6 puta i dva puta igrali neodlučeno) što je još jedan argument koji pokazuje izjednačenost sudionika 3. HNL istok. 
Slavijaši će u subotu prema Đakovu kod domaćina Đakovo Croatia koji je do sada dva puta gostovao i ostvario polovičan učinak (pobjeda u Oriovcu i poraz u Antinu) te s tri boda na kontu očekuje svoga prvog gosta ova jesenske polusezone. Pleterničani su u posljednjim nastupima u Đakovu pružali dosta dobre partije stoga uz dobru atmosferu te 6 osvojenih bodova imaju dobar vjetar u leđa kako bi pokazali da nisu slučajno na samome vrhu. U prošloj sezoni Đakovčani su u međusobnom ogledu bili uspješniji. U prvom susretu u Pleternici bilo je neodlučeno 1:1 (prekrasan pogodak Tokića iz slobodnog udarca u samom finišu utakmice) dok je u Đakovu bilo 1:0 , nakon dobre igre Slavije i nekoliko propuštenih prilika pred sam kraj susreta Grgačević je pogodio i ostavio bodove u Đakovu.
Prvenstvo je tek započelo no s obzirom na mladost pleterničke ekipe (prosjek godina na utakmici u Koprivnici bio je 21, s Oriolikom 22 uzevši u obzir sve igrače u zapisniku) ovi rezultati su za svaku pohvalu i podstrek za iduće utakmice. Nakon gostovanja u Đakovu Pleterničani će također gostovati kod trenutnog lidera koji prije te utakmice isto tako mora na neugodno gostovanje kod Slavonije pa nije isključeno da u četvrtom kolu imamo derbi kola u Antinu za prvo mjesto na tablici. U završnici susreta protiv Oriolika u igru je ušao i oporavljeni Antunović, a ukoliko liječnička služba Slavije uspije osposobiti Majstorovića i Kvaternika tijekom tjedna trener Bognar imat će slatke brige prije puta u Đakovo.