Nedjelja, 07 Rujan 2014 11:46

Treći uzastopni poraz Slavonije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL - istok - 3. kolo  -

 SLAVONIJA – MLADOST (A) 0:5

 POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Florjančić (Jurjevac), pomoćnici Gradištanac i Novaković.

 STRIJELCI: 0:1 – Tadić (3), 0:2 – Božić (18), 0:3 – Božić (54), 0:4 – Jančić (68), 0:5 – Kujundžija (90).

 SLAVONIJA: Rezo, Pavelić, Jan Neruda, Tomić, Josip Neruda, Vukoja, Golik, Včelik (od 65. Marić), Jakešević, Novak (od 56. Žiška), Kalić (od 46. Darmopil). Trener Ninoslav Parmaković.

 MLADOST: Pintarić, Martas. Perić. Tadić, Kuzmić, Ceroski (od 72. Lovrić), Andričević (od 46. Kujundžija), Knezovć, Prkić, Jančić, Božić (od 84. Novoselac). Trener Milan Janković.

 IGRAČ UTAKMICE: Marin Božić.

 Slavonija je doživjela treći uzastopni prvenstveni poraz. Sam početak susreta protiv vrlo čvrste momčadi Mladosti iz Antina dao je naslutiti da se neće dobro završiti po domaće nogometaše. Već u trećoj minuti gosti imaju čistu šansu, no Rezo spašava, ali ne za dugo. Nakon kornera loša reakcija kompletne obrane domaćih i Tadić s desetak metara po sredini gola po zemlji šalje loptu u mrežu domaćih nogometaša i Slavonija je u rezultatskom minusu. U nastavku utakmice Vukoja nešto pokušava u 9. minuti, ali njegov šut s oko 25 metara završava preko gola gostiju. IMG 5897U 18. minuti gosti vode s 2:0. Jan Neruda umjesto da loptu pusti u aut otvara priliku Božiću koji pogađa mrežu Slavonije. Nakon vodstva Mladosti, Slavonija ipak igra malo povezanije i bolje od gostiju i pokušava popraviti rezultat od 30. do 45. minute, ali nešto je pokupio vrlo dobri vratar Pintarić, a nešto su propustili napadači Slavonije Včelik, Tomić, Pavelić i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 2:0. U drugom poluvremenu igrači Slavonije upadaju iz greške u grešku što gosti koriste. U 54. neshvatljiva reakcija vratara Reze, koja daje priliku Božiću i on je ne ispušta i već je 3:0 za goste. Sada se obrana Slavonije potpuno raspala i do kraja utakmice se igrale bez odgovornosti što je bilo vidljivo u 68. minuti kada obrana Slavonije neuspješno namješta zaleđe, a Rezo ponovno slabo intervenira i Jančić se upisuje i listu strijelaca. Do kraja susreta nekoliko očajničkih pokušaja da se postigne barem počasni pogodak ostali su bez rezultata i kada se očekivao kraj utakmice u sudačkoj nadoknadi Mladost postiže i peti pogodak i tako zasluženo dolazi do nova tri boda i treće pobjede, dok je Slavonija doživjela i treći uzastopni poraz.