Ponedjeljak, 28 Travanj 2014 14:01

3. HNL Istok - 25. kolo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Važna tri boda

SLAVIJA – ORIOLIK 2:1

PLETERNICA – Igralište S. Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Adžijević (Lipik).
STRIJELCI: 1:0 – Kvaternik (44), 2:0 – Majstorović (65.-11m), 2:1 – Jurić (73).
SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Kvaternik, Majstorović, Vukoja, V. Ančurovski, Antunović, Valentić, Peharda (od 87. Šubara), Marčinković (od 68. Dal. Žafaranić), Jakovljević (od 81. H. Ančurovski). Trener Dalibor Bognar.
ORIOLIK: Herceg, Jandrlić, Prebeg, Petrović, Dubravac (od 53. Nožinić), Ravlić, Milinković, Kokotović (od 46. Mišić), Jurić, Olić, Živatović. Trener Milan Tomljenović.
CRVENI KATON: Petrović (42), Ravlić (63).
U vrlo čvrstoj i borbenoj igri Slavija je minimalnom razlikom došla do pobjede protiv vrlo neugodne momčadi Oriolika. Od 42. minute Slavija je igrala s igračem više, jer je isključen Petrović i pred kraj prvog poluvremena je došla u vodstvo. U 44. minuti Kvaternik se odlučio na udarac prema golu Hercega s oko 40 metara. Snažan šut je završio u gredi i lopta se od prečke odbila iza leđa vratara Hercega pa je Slavija na odmor otišla s minimalnom prednošću. U drugom poluvremenu gosti ostaju bez još jednog igrača. U 63. minuti isključen je Ravlić, a u 65. minuti Slavija povećava rezultat. Jedanaesterac za Slaviju uspješno je izveo Majstorović i činilo se najavio teži poraz gostima. No gosti se nisu predali i s dva igrača manje u 73. minuti uspjeli su smanjiti rezultat preko Jurića, koji je iskoristio nesporazum u obrani Slavije. Do kraja utakmice Oriolik je opasno prijetio no Slavija je čuvala minimalno vodstvo i u tome je uspjela.


Bod iz Višnjevca

VIŠNJEVAC – SLAVONIJA 0:0

Višnjevac – Igralište Višnjevac. Gledatelja 50. Sudac Menđušić (Vinkovci).
VIŠNJEVAC: Jakovljević, Mihaljev, Andabak (od 55. Liović), Prpić, Skender, Žitnjak, Damjanović, Repinc, Mioč, Merkaš, Mihaljević (od 63. Horvatin).VISNJEVACJS04Trener Robert Špehar.
SLAVONIJA: Bošnjak, Pavelić, Jan Neruda, Pavličević, Tomić, Berdi, Golik (od 68. Včelik), Parmaković, Zeba, Novak (od 56.Jo. Neruda), Peharda (od 76. Kolembus). Trener Željko Mitrović.
Susret između Višnjevca i Slavonije mogao je zadovoljiti oko 50 gledatelja, koliko se okupilo na igralištu u Višnjevcu. Utakmica je bila vrlo borbena s puno trke, a Slavonija je ta koja može žaliti što nije osvojila sva tri boda. Domaća momčad je složena od vrlo mladih igrača koji su fizički dobro pripremljeni, ali neku pravu šansu za pogodak nisu stvorili. Nešto su pokušavali iz prekida, no obrana Slavonije je bila na visini zadatka. Slavonija je u prvom poluvremenu imala dvije prave prilike, a u prvoj se našao Jan Neruda koji nije iskoristio situaciju kada se našao 1:1 s vratarom Jakovljevićem. Poslije toga i Pavelić je bio u prilici postići pogodak glavom, a još jednu priliku imao je Jan Neruda nakon dobre akcije u kojoj su sudjelovali Pavelić - Včelik – Jan Neruda, koji je iz mrtve prilike pogodio prečku. U ovoj utakmici posebno se istakla uža obrana Slavonije Berdi, Tomić, Parmaković, koji su kontrolirali prostor pred vratima Bošnjaka i u zoni šuta pa je domaćim igračima bilo jako teško doći u priliku za pogodak. Ovo je prvi bod s gostovanja.