Nedjelja, 27 Travanj 2014 11:14

Pobjeda za drugo mjesto

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

RUKOMET MUŠKI: 2. HRL sjever - 21. kolo

POŽEGA – NOVA GRADIŠKA 39:30 (17:19).

 POŽEGA – Dvorana Grabrik. Gledatelja 350. Suci: Lušić i Uglik (oba Vinkovci).
POŽEGA: Ćosić, Pešić 1, Jurković 6, Raguž 4, Krtalić, Balenović 3, Blagojević, Nekić 10, Grgurić 4, Franjić, Đuroković, Rajić, Didić 7, Šimić 1, Galić 2, Štetić 1. Trener Dario Anić.
NOVA GRADIŠKA: Latal, Antonić, M. Orelj 7, Mihić 4, Barun 1, T. Orelj, Trnka, Prstačić, Džebić, Ćosić 6, Kiš 6, Sertić 5. Trener Ivan Sertić.
Dugo su igrači Požege lomili otpor vrlo žilavih rukometaša Nove Gradiške. Veći dio utakmice gosti su bili u vodstvu i igrači Požege su dugo tražili protu igru za goste. U prvom poluvremenu igrači Nove Gradiške su imali rezultatsku prednost i to su sačuvali do kraja prvog poluvremena, pa se na odmor otišlo vodstvom gostiju od 2 pogotka prednosti. Nakon 40. minute igrači Požege su uspjeli pronaći adekvatnu igru protiv dobrih gostiju i od tada se rezultat okrenuo u korist rukometaša Požege. Od rezultata 23:23 Požega je krenula prema pozitivnom rezultatu i vrlo brzo su stvari došle na svoje mjesto. Najprije tri pogotka prednosti za Požegu (26:23) i što je utakmica išla svom kraju, Požega je povećavala svoju prednost 29:25; 31:26; 36:29 da bi utakmica završila pobjedom Požege od velikih devet pogodaka razlike. Sada se možda čini da je to bila lagana pobjeda, no u pojedinim trenucima bilo je dosta neizvjesnosti glede konačnog rezultata.
Kod Požege istakli su se Nekić, Didić i Jurković, dok su kod Nove Gradiške više od ostalih pokazali M. Orelj, Ćosić i Kiš. Ovom pobjedom rukometaši Požege su kolo prije kraja prvenstva osigurali drugo mjesto na tablici u ovoj sezoni.