Ponedjeljak, 24 Ožujak 2014 12:16

Paraglajderi iznad Zlatne doline

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

MEĐUNARODNO NATJECANJE LETAČA „PARAPOŽEGA 2014.“ -

DONJI EMOVCI - Letački klub Bumbar bio je domaćin četvrtog međunarodnog natjecanje motornih paraglajdera „ParaPožega 2014“. Na natjecanje je došlo 20 pilota iz Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Od toga 12 pilota je pristupilo natjecanju.
- Natjecanje je bilo dosta zahtjevno zbog graničnih vremenskih uvjeta, neki od gledatelja su pitali kako to da vrijeme nije idealno "ipak je lijep i sunčan dan", objašnjeno im je da ima više elemenata koji utječu na letenje, kao vjetar i podizanje termike sa tla. Kod te kombinacije letenje postaje dosta zahtjevno i opasno. Uglavnom, piloti su proveli dva lijepa dana u Požegi. Vrijeme je ipak dopustilo revijalno letenje u nedjelju što je došlo kao šlag na kraju - rekao je Zoltan Bartaky predsjednik letačkog kluba Bumbar iz Požege.
Natjecanje je održano uz pomoć Grada Požege i drugih sponzora. Kako piloti uvijek rado dolaze u Zlatnu dolinu zbog dobre organizacije i gostoprimstva, planira se još jedan revijalni susret pilota u rujnu ove godine.
Natjecalo se u dvije kategorije prva je kategorija foot lounch - (polijetanje i slijetanje na noge) gdje su Prvo mjesto podijelili Erik Fužir iz Slovenije i Zoltan Bartaky iz Požege, drugi je bio Simon Štumpf iz Slovenije, 3. Danko Galin izDSC 1738 Austrije, 4. Petar Tubić iz BiH, 5. Uroš Detiček iz Slovenije. U toj kategoriji se dodjeljuju pehari za prvih pet.
Druga kategorija je "trike" ( polijetanje i slijetanje na kotače) gdje je prvo mjesto osvojio Goran Tavželj iz Slovenije, drugi je bio Zlatko Ljubić iz Virja (HR) i treće mjesto je osvojio Primož Zajc iz Slovenije.