Četvrtak, 25 Travanj 2013 10:48

Pobijedili prvaka lige

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

RUKOMET MUŠKI: 2. HRL sjever  -

 

POŽEGA – PRELOG   30:24(12:13)

POŽEGA – Dvorana Grabrik. Gledatelja 100. Suci Knežević i Tunuković (oba Vrpolje).

POŽEGA: Franjić, Nekić 2, Jurković 5, Raguž 1, Grgurić 2, Balenović 3, Blagojević, M. Antunović 8, Bubalo, Potnar, Rajić, Prskalo, Đuroković, Lešić, Šimić, Babler 9. Trener Dario Anić.

PRELOG: V. Belić, Matić 2, Balog, Bergovec 3, Najman, Lončarić, Bratković 1, Horvatić 2, Krajner 4, Malek 4, Halić, Janušić 2, M. Belić 6 . Trener Vladimir Belić.

IMG 0032Vrlo dobra utakmica u dvorani Grabrik u kojoj su domaći rukometaši zasluženo došli do pobjede. Na početku susreta Požega je zaigrala dosta poletno i djelovala sigurno pa je brzo došla do prednosti od 3 pogotka razlike. Požega je zabijala, a Rajić je odličnim obranama davao sigurnost momčadi i najzaslužniji je uz Jurkovića i M. Antunovića, što je Požega imala prednost i 4 pogotka (9:5). Požega je sve do 24. minute vodila, no gosti su stiskali i u 24. minuti preuzimaju vodstvo pa se na odmor otišlo s rezultatom 12:13. U drugom poluvremenu domaći igrači su se dosta mučili, jer su određene taktičke poteze napravila obadva trenera ukočivši raspoložene igrače protivnika i u tim trenutcima kod domaćih je izostala ideja u napadu. Desetak minuta prije kraja utakmice gosti su prešli u vodstvo i činilo se da će bodovi otići u Prelog. Međutim zadnjih pet minuta eksplodirala je domaća momčad, a nemilosrdan je bio Vanja Babler koji je nemilice trpao golove u mrežu Preloga i na kraju pomogao da Požega ostvari uvjerljivu pobjedu od čak 6 pogodaka razlike.

Josip Neferović

Dario Anić, trener požeških rukometaša

Kakvo je bilo očekivanje od utakmice s prvakom lige?

- Ovo je za nas bila jedna teška utakmica, mada na kraju po rezultatu to tako ne izgleda. Rezultat je 30:24, a u 53. minuti je još rezultat glasio 22:24 za goste. Zadnjih sedam minuta napravili smo seriju od 8:0. Igrači su stvarno davali svoj maksimum, protivnici su izgledali nemoćno, nisu znali što ih je snašlo.

Gdje su igrači našli snagu za takav jak finiš utakmice?

IMG 7155- Mi smo stvarno individualno kvalitetna momčad, kvalitetna ekipa za sam vrh tablice, a naš problem je što se ne možemo skupiti i trenirati zajedno. Dio igrača ima obveze na fakultetu, od Varaždina, Zagreba, Osijeka, dva igrača imamo iz Broda i to je vrlo teško sve skupiti. Nismo uspijevali organizirati trening zajedno. Ta ekipa znade i može, jer mi smo utakmice s najtežim ekipama pobjeđivali ili igrali neriješeno. Prelog smo pobijedili, Ivanec igrali neriješeno, Ivansku neriješeno, Borovo koje je četvrto smo potukli do nogu. U ovom prvenstvu smo sedam utakmica izgubili na samom kraju, s jedan razlike ili neriješeno. Da smo pola od tih utakmica dobili mi bi bili sam vrh tablice. To je rezultat toga što nismo trenirali zajedno, jedno neiskustvo igrača, te nam se događalo da nam u zadnjih pet minuta ekipa padne.

Trenutno zauzimate peto mjesto i sigurni ste za nastavak u 2. ligi?

- Sada smo sigurni za opstanak u ligi, što je dobro jer ove godine liga je bila strašno jaka, vrlo izjednačena. Osim Preloga i Ivanca koji su se odvojili bodovno ostale ekipe su izjednačene i neće biti velike bodovne razlike među njima. Imamo još dvije utakmice, slijedeći tjedan idemo u Ivansku, a zadnje kolo nam dolazi Brod. Pokušat ćemo što bolje odigrati te dvije utakmice. Ako uspijemo obje pobijediti možemo doći i do četvrtog mjesta. Trenutno je Borovo četvrto a ima dobar raspored. S našom pobjedom malo smo dali nade

Kako se pripremiti za slijedeću sezonu?

Moramo prije svega razgovarati s upravom i zauzeti zajednički stav, vidjeti s igračima njihove mogućnosti za treniranje i ostanak u klubu. Mora se složiti ekipa za slijedeću sezonu i krenuti s ljetnim pripremama. Mi svakako imamo dobru ekipu za vrh tablice samo da uskladimo zajedničke treninge. Liga će i dalje biti vrlo jaka, dosta je zahtjevna jer klubove imamo iz cijele sjeverne Hrvatske, od Čakovca do Vukovara. To je dosta putovanja i ja moram zahvaliti na podršci požeškom sportskom savezu i Krešimiru Paveliću koji je na čelu saveza, na ukazanoj pomoći kada smo to trebali. Uvjeti u dvorani sada su na vrhunski, od svlačionica koje su sređene, do sada trenutno završene teretane, koja će požeškim sportašima biti još jedna pomoć. Požeški sportaši se svom savezu i gradu Požegi mogu samo odužiti samo dobrim rezultatima.