Četvrtak, 19 Travanj 2018 20:13

U subotu se igra županijski derbi Slavonija - Slavija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KREŠIMIR BRKIĆ S GLAVOBOLJOM, ALI I S OPTIMIZMOM DOČEKUJE NAJTEŽU UTAKMICU ZA POŽEŠKU MOMČAD -

POŽEGA - U subotu se igra najveća utakmica požeško-slavonske županije gdje će Slavonija u Požegi ugostiti susjede iz Pleternice.

Pred igračima pleterničkog trećeligaša je najteža utakmica, ali u ovom trenutku je puno teža njihovim domaćinima iz Požege koji su se našli u nezavidnoj situaciji. Bodovi su prijeko potrebni igračima Krešimira Brkića, a u najgori trenutak dolazi im županijski derbi koji je uvijek pun naboja, energije i želje za dokazivanjem. Slavija je u prošlom kolu konačno probila led i ostvarila prvu pobjedu nad isto tako ljutim rivalom iz Oriovca. To bi mogla biti olakotna okolnost Slavoniji no u trenutku kada dolaze rasterećeni Pleterničani mogu prilično zagorčati život svome najbližem susjedu.

- Utakmica koja njima u ovome trenutku puno više znači nego nama jer su povezali 6 poraza u nizu i svjesni smo da će domaćin poduzeti sve da ostvari pobjedu. S druge strane i po zakonu velikih brojeva toj negativnoj seriji mora doći kraj. To nije ni malo bezazlena ekipa, mi smo rasterećeni, ali znatno oslabljeni bez 3,4 standardna igrača i bilo kakva prognoza je zato nezahvalna. Da smo kompletni bila bi to druga priča no u ovom trenutku su sva tri znaka moguća. Tko bude više želio pobjedu i imao više igrača s inspiracijom doći će do pobjede – najavio je utakmicu trener Slavije Dalibor Bognar.

S druge strane njegov mladi kolega Krešimir Brkić našao se u problemima nakon odlaska dvojca koji je zaslužan za najviše pogodaka Slavonije u jesenskom dijelu nadmetanja (Jakešević, Boban). Požežani igraju dobar nogomet, u većini utakmica stvorili su dosta prigoda, kao i na prošloj u Ivankovu no realizacija je veliki problem koji je mladom stručnjaku dobrano naborao čelo. Susret dvaju trenera s prvoligaškim pedigreom najavio je i trener drugog kluba s Orljave.

- Imam puno poštovanje prema mome bivšem klubu Slaviji i isto tako prema treneru Bognaru koji radi odličan posao u Pleternici već duži niz godina. Motiva neće nedostajati niti jednima niti drugima, a bolji neka pobjedi. Mi smo u problemima u koje smo se sami doveli. Još je puno utakmica do kraja, ali psihološki nam je pobjeda jako potrebna – rekao je trener Slavonije Krešimir Brkić.

Tekst: Pe.Č. Foto: Kronika požeško-slavonska