Srijeda, 18 Travanj 2018 10:44

Svečano otvoreno Prvenstvo Hrvatske u šahu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRVENSTVO SE ODRŽAVA OD 17. DO 27. TRAVNJA -

POŽEGA - U prostorijama Šahovskog kluba Požega svečano je otvoreno Prvenstvo Hrvatske u šahu za muškarce koje će se od 17. do 27. 04. 2018. održati u Požegi.

Prvenstvo su otvorili požeški gradonačelnik Darko Puljašić, dopredsjednik Hrvatskog šahovskog saveza Ivica Brkić i sportski direktor Šahovskog kluba  Požega i član Izvršnog odbora Hrvatskog šahovskog saveza Nenad Vlašić. Prije otvorenja hrvatsku državnu himnu izveli su pripadnici Gradske glazbe "Trenkovi Panduri".

Na otvorenju su bili nazočni i šahisti koji će se boriti za prvaka Hrvatske koji su odmah nakon kratke svečanosti počeli sa susretima 1. kola. Prvi potez povukao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić i to na tabli na kojoj danas igraju aktualni europski prvak Ivan Šarić i Zdenko Kožul, europski prvak iz 2006. godine. 

- Zadovoljstvo mi je što vas mogu pozdraviti i poželjeti vam dobrodošlicu u grad Požegu, grad koji ima vrlo bogatu, ali javnosti nepoznatu povijest šaha. Naime, priča kaže da je barun Franjo Trenk, boreći se za caricu Mariju Tereziju, zarobio cijeli šator pruskog cara Fridricha II., pri čemu je u Hrvatsku donio sve zastave te šah pruskog vladara. Također, sveta Terezija Avilska, zaštitnica grada Požege je i zaštitnica šaha. – ispričao je gradonačelnik i poželio svim natjecateljima što bolje rezultate.

Tekst/foto: J. Bešlić