Nedjelja, 22 Travanj 2018 10:56

Županijski derbi pripao organiziranijoj Slaviji

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL ISTOK – 22. KOLO -

SLAVONIJA – SLAVIJA 0:2 (0:0)

POŽEGA – Igralište NK Slavonije. Gledatelja 300. Sudac Škrobić (Osijek) pomoćnici Grofelnik (Valpovo) i Knežević (Jelisavac).

STRIJELCI: 0:1 Dorić (85), 0:2 V. Ančurovski (90).

SLAVONIJA: Vasić, Puntarić, Majstorović, Marčetić (od 63. Včelik), Karačić, Šulc, Sokić, Bojić (od 77. Nikolaš), Grbeš (od 51. I. Smojvir), Podobnik, Božić. Trener Krešimir Brkić.

SLAVIJA: Petković, Kvaternik (od 39. Tokić), Ognjenčić, Šubara, V. Ančurovski, M. Peharda (od 80. Marčinović), Bajić (od 71. Blašković), I. Peharda, Dorić, Solić, H. Ančurovski. Trener Dalibor Bognar.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Peharda (Slavija).

Oko 300 gledatelja na igralištu Slavonije po lijepom i toplom vremenu ostalo je razočarano još jednom predstavom svojih ljubimaca. U susretu koji je ujedno bio i županijski derbi i od kojeg se očekivalo da će Slavonija dati sve kako bi ostvarila prvu proljetnu pobjedu i osvojiti prve bodove, ostalo je veliko ništa. Slavija je u Požegu došla u šarolikom sastavu, jer je zbog javnih opomena trener Dalibor Bognar bio prisiljen uključiti mlade igrače. Slavonija je pokazala toliku nemoć da je na trenutke bilo teško gledati kako igraju i utakmicu je zaključila ponižena i posramljena. U prvom poluvremenu Slavonija pokušava nešto učiniti prema naprijed te u 5. minuti šut Karačića Petković odbija u korner. U 10. minuti Šubara gubi loptu u zoni šuta i ona dolazi do Grbeša koji s oko 20 metara puca preko gola. U 15. minuti Šulc se dokopao lopte na oko 12-13 metara od gola gostiju s lijeve strane, ali njegov prizeman šut završava u stativi i odbija se u polje. Slavija vrlo uspješno blokira napade Slavonije, a istakao se glavni dirigent obrane Ivan Peharda, a najizgledniju priliku Slavonija je propustila u 43. minuti kada je Bojić proigrao Šulca na oko 11 metara od gola Slavije, no Petković je ušao u šut i spasio svoja vrata. U drugom poluvremenu Slavija organiziranije igra prema naprijed a Slavonija bez ideje i stihijski pokušava nešto napraviti. Slavija je u 73. minuti imala priliku za pogodak no šut V. Ančurovskog s oko 12-13 metara Vasić brani. Kada se očekivalo da će Slavonija osvojiti barem prvi proljetni bod dolazi hladan tuš u 85. minuti. Upućena je dubinska lopta u kazneni prostor Slavonije. Puntarić je bio "kratak" u skoku i iza leđa mu je utrčao mladi Dorić poveo loptu par koraka i poslao je preko nemoćnog Vasića u mrežu za 0:1. Slavija je nakon toga "umrtvila" igru i čuvala loptu, a u 90. minuti Solić je kod korner zastavice navukao na sebe dva igrača Slavonije, te zatim uspješno loptu gurnuo do mladog Tokića koji je uputio odličan prizemni centaršut na oko 11 metara, gdje se nalazio Vinko Ančurovski koji je neobranjivo pogodio mrežu Slavonije i osigurao zasluženu pobjedu Slavije 0:2. Slavija je u ovoj utakmici znala što želi i kako ostvariti želju, dok Slavonija koja je možda željela pobjedu nije to pokazala niti je znala kako do nje doći. Nakon ovog poraza Slavonija je pala na tablici na pretposljednje 15. mjesto i opako je blizu ispadanja iz 3.HNL istok.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska