Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 14:05

Najveći projekt u požeško-slavonskoj i virovitičko-podravskoj županiji predstavljen županima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PREDSTAVLJEN PROJEKT „GEOPRIČE UNESCO GEOPARKA“ VRIJEDAN 90 MILIJUNA KUNA -

VELIKA - Jedan on najvećih projekata u Hrvatskoj, a svakako najveći u Slavoniji i požeško-slavonskoj i virovitičko-podravskoj županiji, je „Geopriče UNESCO geoparka“ koji je prije nekoliko dana dobila JU Park prirode Papuk. Projekt IMG 3643vrijedan 90 milijuna kuna predstavili su Alen Jurenac, ravnatelj parka prirode i Goran Radonić, stručni voditelj parka prirode, predstavili su Igoru Androviću, županu Virovitičko-podravske županije, Alojzu Tomaševiću, županu Požeško-slavonske županije, Vladi Bobanu, načelniku općine Velika, Predragu Filiću, načelniku općine Voćin i Mirku Mališu, načelniku općine Čačinci.

Projekt se sastoji u nekoliko komponenti, izgradnja i opremanje Geo-info točke u Voćinu kao najvrednijeg objekta, od 49 milijuna kuna, adaptacija i opremanje Kuće Panonskog mora u Velikoj, vrijednost 6,6 milijuna kuna, Izgradnja adrenalinskog parka u Dubokoj iznad kampa, vrijednost 656 tisuća kuna, rekonstrukcija županijske ceste od Slatinskog Drenovca do Jankovca i granice s Požeško-slavonskom županijom, vrijednost ceste 24 milijuna kuna, izgradnja vidikovaca vrijednost 540 tisuća kuna, za edukacije, jačanje kapaciteta, aktivnosti razvoja postojećih i novih suvenira, nabava posjetiteljskog vlaka za obilazak parka, električnih i brdskih bicikala, promidžbu i vidljivost i provedbu projekta oko 12,5 milijuna kuna. 

IMG 3650Projekt će se realizirati u 36 mjeseci, a uvelike će pomoći razvoju Parka prirode Papuk i općina Voćin, Čačinci i Velika. Kako projektom nije predviđena modernizacija i asfaltiranje cijele dionice ceste, nego samo do granica Požeško-slavonske županije, župan Tomašević je najavio početak izrade projekta za modernizaciju i tog pravca. Na taj način bi se otvorio put prema novim sadržajima i razvoju turizma u Parku prirode Papuk i iz pravca Požeško-slavonske županije. Svoje veliko zadovoljstvo ovim projektom izrazio je župan Andrović, jer se od cijelog projekta gotovo 90 posto realizira u Virovitičko-podravskoj županiji.

Tekst/foto: Vladimir Protić