Srijeda, 23 Kolovoz 2017 14:40

Općina Velika preselila u nove prostorije, a dio iznajmljuje poduzetnicima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAKON KUPNJE OBJEKATA STADIONA BIVŠEG KAMEN INGRADA -

VELIKA – Kada je općina Velika prije nekoliko mjeseci nakon pet godina pokušaja prodaje, kupila na javnoj dražbi sve objekte, stadion i pomoćna igrališta, sve na 5 ha, najavljeno je da će se i sama općina preseliti jer je do tada bila smještena u zgradi koja je vapila za obnovom, prokišnjavala, a drugi kat objekta nisu nikada niti koristili. Nakon nužnog čišćenja i uređenja glavne zgarde na stadionu, koja je bila prazna i zatvorena 10 godina, općinska uprava sa svim uredima i matičnim uredom Državne uprave preselila je u desno krilo zgrade. Načelnik općine Vlado Boban javnost je putem medija i tiskovne konferencije upoznao s novim prostorom.

- Evo pred Dan općine Velika i blagdan našeg zaštitnika sv. Augustina preselili smo u nove prostore na adresi Zvonimirova 1a. Kada smo odlučili kupiti stadion odmah je jedan od uvjeta bio preseljenje općinske uprave jer smo u staroj i dotrajaloj zgradi trošili i previše enrgije. Proteklih deset godina koristio se samo stadion i nogometni tereni za naš klun NK Papuk, no mi smo plaćali troškove cijelog objekta. Ovdje imamo dovoljno 6 ureda i općinsku vijećnicu, što nam zadovoljava naše potrebe, a ostatak prostora u zgardi će se inajmiti poduzetnicima. Već imamo i dva zakupca, za ugostiteljski prostor bivšeg restorana i frizerski salon, a još dva poslovna prostora imamo slobodna – istakao je načelnik Boban, koji smtra da su na taj način riješili pitanje stadiona i prostorija za udruge za budućnost i pitanje općinske uprave. Staru zgradu općine namjeravaju kandidirati i adaptirati u hostel, jer općina Velika koja se nalazi uz Park prirode Papuk, ima toplice u izgradnji i turizam se razvija, ali ima kronični nedostatak smještajnih kapaciteta.

Boban poziva i poduzetnike, a posebno mlade koji bi se odlučili pokrenuti vlastiti posao, obrt ili proizvodnju, da se jave, jer ima dovoljno poslovnog prostora za korištenje. U teretani se trenutno odvija trenig za aerobik, a može se organizirati i još rad nekih sportskih udruga.

Načelnik Boban najavio je i obilježavanje Dana općine za ponedjeljak 28. Kolovoza, koji započinje polaganjem vijenaca za poginule branitelje Domovinskog rata u 10,30 kod križa na groblju, sveta misa u 11 sati u crkvi sv Augustina i svečana sjednica Općinskog vijeća u 13 sati u Vatrogasnom domu na kojoj će biti dodijeljena i javna priznanja najzaslužnijima.