Utorak, 20 Lipanj 2017 12:46

Uz plamene jezičke i tisuće iskrica Požežane će zabavljati Vatra

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NAJAVLJEN TRADICIONALNI 9. IVANJSKI KRIJES NA POŽEŠKOM TRGU SV. TROJSTVA -

POŽEGA – Turistička zajednica grada Požege najavila je za sutra, srijeda 21. lipnja, navečer od 20 sati, svoju tradicionalnu manifestaciju 9. Ivanjski krijes, kojim je nastavljena duga tradicija paljenja krijesa za Ivanje još u prošlom stoljeću, kada su Požežani palili kresove po obližnjim brdima. Tradiciju IMG 1426obilježavanja najkraće noći i najdužeg dana, dolazak ljeta i toplih dana, nastavili su požeški vinogradari, a obnovili negdje u 90-tim godinama Društvo sv. Grgur. Prije devet godina tu tradiciju preuzima organizacijski na sebe TZ grada Požega i od tada se uz paljenje krijesa organizira zabavno večer s bogatim programom i na kraju uz vatromet i velikim koncertom. Ove godine za koncert je zadužen rock pop sastav „Vatra“ iz Virovitice.

Prije paljenja krijesa na velikoj pozornici održat će se izbor za Miss Požeško-slavonske županije.

- Pozivam sve sugrađane da sutra dođu na naš središnji Trg Sv. Trojstva gdje ćemo se tradicionalno okupiti i uz Izbor za Miss i paljenje krijesa te nastup grupe Vatra obilježiti prvi dan ljeta. To je i sam početak programa Požeškog kulturnog ljeta u kojemu ćemo doista imati puno događanja i druženja te ovim putem pozivam sve sugrađanke i sugrađane da nam se pridruže već sutra, ali i kroz ovo dugo, toplo ljeto gdje se kroz razna događanja mogu družiti u našem gradu – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Direktorica TZ grada Silvija Podoljak ujedno je najavila i početak Požeškog kulturnog ljeta s nizom događanja, izložbi, književnih večeri, koncerata, nastupa folklornih društava, performansa, plesa, glazbe i sporta. Snježana Mekić Delić, voditeljica Udruga za promicanje kulture Požart, najavila je sedmodnevna događanja na Starom gradu.

Tekst/foto: Vladimir Protić