Četvrtak, 08 Prosinac 2016 10:39

Izazovi i prilike kulturnog, sportskog i socijalnog turizma

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TURISTIČKA ZAJEDNICA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE ORGANIZIRALA RADIONICU -

POŽEGA - Turistička zajednica Požeško-slavonske županije uz potporu Ministarstva turizma sa Udrugom nezavisnih putničkih agenata Hrvatske organizirala je radionicu za djelatnike u turizmu, turističke agencije i zajednice, lokalnu samoupravu i vlasnike turističkih objekata pod nazivom „Kulturni, sportski i socijalni turizam – izazovi i prilike“.

IMG 3951Kako je Požega i Požeština svakako kulturno središte i veliki planovi u turističkom dijelu se baziraju na kulturnom turizmu, kojemu se mogu pridodati veliki potencijali sportskog ali i sve više rastućeg socijalnog turizma, iznenađuje slab interes upravo onih koji od takvog turizma trebaju u budućnosti živjeti. Iako je TZ županije poslala veliki broj poziva za polaznike radionice odazvao se vrlo mali broj. – Na ovoj radionici je riječ o promociji turizma putem društvenih mreža te razvoju socijalnih, kulturnih i sportskih programa. Kao domaćini, predstavit ćemo turističku ponudu i sadržaje na području Požeško-slavonske županije te projekte koje smo radili ali i programe koje rade četiri putničke agencije na našem području, sve s ciljem razvoja novih, kreativnijih sadržaja i proizvoda kako bi privukli goste i povećali broj dolazaka i noćenja – istakla je Ivona Odvorčić Kahanek djelatnica TZ županije.

IMG 3958Projekt je pokrenut radi podizanja razine vještina i znanja dionika destinacija u kreiranju novih sadržaja i proizvoda u cilju razvoja turizma. Ministarstvo svake godine daje potpore strukovnim udrugama u turizmu i jedna od njih je i potpora Udruzi nezavisnih putničkih agenata za seriju edukacijskih tribina i radionica. Na ovoj radionici ćemo govoriti o ulozi sportskog, kulturnog, kreativnog i fototurizma, odnosno o posebnim vrstama turizma te o njihovom utjecaju na promociju pojedinog područja - rekao je Bosiljko Domazet iz Ministarstva turizma.

- Potrebna održivost ljudskih resursa, da ljudi u svojim sredinama imaju od čega živjeti i na čemu raditi i da se destinacije odgovorno razvijaju upravo u tim malim sredinama te da one postanu prepoznatljive unutar Hrvatske, ali jednako tako i na međunarodnoj sceni. Razvoj destinacije, organizacija, prodaja destinacije i IMG 3959prodaja destinacijskog fokusiranog proizvoda cilj je edukacije koju provodimo već dvije i pol godine zaredom i nadamo se da će to uroditi pozitivnim plodom - istakla je Vlasta Klarić, glavna tajnica UNPA.

Tekst/foto: Vladimir Protić